Siker

Öt hely Magyarországon, ahová el kell látogatnod a járványhelyzet után!

Ki tudja, mikor lesz alkalmunk külföldi utazásban gondolkodni, ezért érdemes megfontolni, hogy idén nyáron, hazánk nevezetességeit járjuk körül!

Mielőtt felsorolnád, hogy hány országban és városban jártál eddig, nézz szét itthon! Hidd el, megéri! Mutatunk öt helyet, amit érdemes felvenni a bakancslistára!

Ismerd meg az országodat!

1. Győr

gyor-2581380_960_720
Ha mégis, például Ausztria (Bécs) fele veszed az irányt, akkor érdemes egy kisebb kitérőt tenni. Győr ugyanis Budapest és Bécs között helyezkedik el. A város szinte minden zugában gyönyörű épületek és szobrok találkoznak egymással. Az ó-várostól kezdve az állatkertig sok lehetőség áll rendelkezésedre ahhoz, hogy élvezd a várost!

2. Hortobágyi Nemzeti Park

Hortobagy_híd
Hazánk első nemzeti parkja a Hortobágyi Nemzeti Park, amelyet 1973-ban alapítottak. Ez az ország legnagyobb védett területe és Európa legnagyobb félig természetes területe, amely kb 10 ezer évre vezethető vissza. Az állatok, beleértve a vadonélő lovakat is, a sztyeppén éltek a jégkorszak idején. Lovak, szarvasmarhák és ökrök még mai napig is legelnek a területen.

3. Debrecen

4756244116_1387feefa9_b
Nem csak egyeteméről híres a város, hanem történelméről és kulturális életéről is. A 2. világháború megviselte a várost, viszont az ország szellemi központjának számít 1538-as református kollégiumtól. Látnivalók közé tartozik a református nagytemplom, amely a legnagyobbnak számít Magyarországon. Továbbiakban pedig ne feledkezzünk meg a minden évben megrendezésre kerülő Virágkarneválról se.

4. Hévíz

heviz-1538450_960_720
Magyarországon található a világ egyik legnagyobb termálvízű tava. A víz hőmérséklete 24-37°C, ami kellemes úszást biztosít. A Balaton közelében található Hévíz híres gyógyfürdőjéről és a különböző üdülőhelyekről – továbbá rengeteg közeli természeti csodával rendelkezik.

5. Aggteleki cseppkőbarlang

cave-843696_960_720
Budapestről autóval körülbelül 3 óra alatt elérhetsz ehhez a méltán híres természeti csodához. Egy egészen különleges élményt nyújt a Baradla belsejében hallható „koncert”, amelyet egyenesen a természet szolgáltat a közönség számára. A park védett területen fekszik, a turisták száma is korlátozott egyes helyszíneken.
Érdemes a továbbiakban még körül nézned ezeken a helyeken: Pécs, Sopron, Esztergom, Szentendre, Eger és a Balaton teljes környéke + Veszprém.

Te hány helyen jártál már Magyarországon?