Siker

Posztumusz Golden Globe-díjat kapott Chadwick Boseman - özvegye nem tudta visszatartani a könnyeit

Chadwick Boseman alakítását a Ma Rainey – A blues nagyasszonya című filmben a legjobb drámai színész Golden Globe-díjával ismerte el posztumusz a Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szövetsége (HFPA) vasárnapi virtuálisan megrendezett díjátadó ceremóniáján.

Boseman, a Fekete Párduc sztárja tavaly hunyt el rákbetegség következtében. A Ma Rainey – A blues nagyasszonya a sztár egyik utolsó filmje volt. A díjazottat Renée Zellweger jelentette be, az elismerést a színész özvegye, Taylor Simone Ledward fogadta.

„Istennek köszönné meg. A szüleinek. Az elődeinek az útmutatásukért és az áldozatukért. Ő most valami szépet, valami inspirálót mondana”

– hangsúlyozta az özvegy.

Chadwick Boseman tavaly hunyt el vastagbélrák következtében. Fotó: Tinseltown

A helyi idő szerint vasárnap este megrendezett ceremónián a Golden Globe-gála egyik háziasszonya, Tina Fey New Yorkból, az NBC székházából, a másik házigazda, Amy Poehler pedig a díjátadó hagyományos színhelyéről, a Beverly Hills-i Beverly Hilton szállodából konferált az NBC által közvetített műsorban, amelyben a díjazottak zömmel saját otthonukból szólaltak meg. A gála további díjazottjaiért kattintson ide!

A Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szövetsége (HFPA) filmes és televíziós kategóriákban adta át díjait sztárok közreműködésével. A Golden Globe-gála ebben segédkező két idei nagykövete Spike Lee két gyermeke volt -írja cikkében az MTI.

A gála műsorában a tudósítótestület elnöke is megjelent, aki a 87 tagú szervezet elleni bírálatokra válaszolva kollégáival ígéretet tett arra, hogy sokszínűbbé teszik a szervezetet, és fekete tagokkal is bővítik a létszámot.