Siker

Superman még soha nem ért ennyit

Rekord összegért kelt el a ritka szuperhős képregény.

Az eladó valamivel több mint 2 millió dollárért vásárolta a ritka képregényt 2018-ban – közölte az ügyletről beszámoló ComicConnect.com internetes aukciós és bizományi cég.

Az Action Comics alapozta meg a ma is ismert amerikai szuperhősképregények műfaját, és nemcsak a képregényekre, hanem a popkultúra más területeire is nagy hatást gyakorolt.

A sorozat első füzete arról szól, miként került a Földre egy másik bolygóról a természetfölötti képességekkel rendelkező figura, „polgári nevén” Clark Kent.

Az új rekord csak kis összeggel haladja meg a korábbi rekordot: az Action Comics egy másik, ugyancsak jó állapotban fennmaradt példánya 2014-ben valamivel több mint 3,2 millió dollárért cserélt gazdát egy árverésen.

Bár az első Superman-képregényt annak idején több százezer példányban adták ki, becslések szerint napjainkra csak mintegy száz darab maradt fenn belőle, ráadásul nagyon eltérő állapotban. A most eladott füzet a legjobb állapotban megőrzött példányok közé tartozik – közölte a ComicConnect.com.

A címlapfotó illusztráció.