×

Siker

Keresik Európa legszebb bélyegét! Mutatjuk a magyar esélyest

A versenyre nevezett magyar bélyegújdonság Petényi Tibor Z. tervei szerint készült.

Elindult az internetes közönségszavazás a PostEurop (Európai Postaüzemeltetők Egyesülete) honlapján, amelyen eldől, hogy melyik ország EUROPA-bélyege a legszebb. A bélyegszépségversenyen idén a védett hazai állatok témakört dolgozzák fel az indulók és a mezőnyben szerepel magyar bélyeg is – közölte a Magyar Posta Zrt. az MTI-vel hétfőn.

A PostEurop évente kínál lehetőséget arra, hogy tagjaik közös témában úgynevezett Európa-bélyeget bocsássanak ki. A nemzetközi megmérettetés témáját idén a védett állatok adták.

A versenyre nevezett magyar bélyegújdonság Petényi Tibor Z. tervei szerint készült. A bélyegkisív egyik címletén a Magyarországon márciustól októberig fészkelő költöző énekesmadár, a cigánycsuk látható, amelyet 2021-ben az év madarának választottak. A másik címleten a molnárgörény szerepel. A kevéssé ismert kistermetű ragadozó a Dunántúlon és az Alföldön leginkább gyepek, mezőgazdasági területek szélén fordul elő.

A versenyre nevezett magyar bélyeg (Fotó: PostEurop)

Szavazni szeptember 9-ig a PostEurop honlapján lehet, a www.posteurop.org/europa2021 oldalon.

Az EUROPA-bélyeg szépségverseny 2003-ban indult és a Magyar Posta 2008 óta a megmérettetés rendszeres résztvevője. A nemzetközi versenyen eddig négy alkalommal bizonyult magyar bélyeg a legszebbnek: 2008-ban csillagászat, 2009-ben levélírás, 2010-ben a gyermekkönyvek, 2012-ben pedig a látogatás témakörben. Legutóbb 2018-ban ért el dobogós, második helyezést a Magyar Posta által nevezett bélyeg.

A címlapfotó illusztráció.