×

Siker

Ajándék pénzt kaptak egy könyvesbolt vásárlói

Száz fontot adott egy ismeretlen könyvrajongó egy angliai könyvesbolt vásárlóinak.

Száz fontot (40 ezer forint) adott egy ismeretlen könyvrajongó az angliai Yarm Waterstones könyvesboltjának, hogy ossza el egyenlően tíz vásárlója között.

(Fotó: unsplash.com)

A jótékony ismeretlenről csak annyit tudni, hogy a tengeri olajfúrás területén dolgozik. “Nem mondta meg a nevét, se előtte, se utána nem láttuk. Azt mondta, hogy probléma volt a repülőjáratával, és ezért tovább maradt a városban, és ezt jelnek érezte, hogy valami pozitívat tegyen a helyiekkel” – tette hozzá Suzi Hunton, a bolt egyik eladója.

“Kifizette előre az összeget, hogy a vevők megkaphassák a vágyott könyvet, mosolyogjanak, és érezzék magukat jól ezekben a nehéz időkben. Az egyik legkedvesebb dolog, ami ebben a boltban történt”

– magyarázta.

A bolt három dolgozója döntött arról, hogy kik kapják meg a tíz-tíz fontot.

“A legnagyobb öröm az volt, amikor átnyújtottuk a gyanútlan könyvbarátoknak a kis borítékokat. Voltak köztük nagyszülők, akik épp az unokájuknak vásárolták az első könyveket a karantén utáni első találkozásukra, voltak szenvedélyesen olvasó tizenévesek, akiket minden héten látunk a boltban, és voltak, akiken csak látszott, hogy örülnének valami kedvességnek.”

– mesélte Hunton.