×

Siker

Egy újabb arany: Lőrincz Tamás olimpiai bajnok!

A 34 éves sportoló, aki kilenc éve Londonban 66 kilósként ezüstérmes volt, most a kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos súlycsoportjában ért fel a csúcsra.

Lőrincz Tamás olimpiai bajnok lett a kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájában a tokiói játékokon, miután a keddi döntőben 2-1-re legyőzte a kirgiz Akzsol Mahmudovot -írja a hirado.hu.

A BHSE 34 éves versenyzője sikerével megkoronázta pályafutását, mert egy világ- és négy Európa-bajnoki cím után a pályafutásából hiányzó aranyérmet is begyűjtötte. Kilenc éve a londoni játékokon – még 66 kilósként – második lett.

Lőrincz Tamás, miután győzőtt a kirgiz Akzsol Mahmudov ellen a férfi kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájának döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. augusztus 3-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Lőrincz Tamás sikerével nemcsak teljessé tette medálgyűjteményét, hanem a súlycsoport regnáló olimpiai, világ- és Európa-bajnokaként vonul vissza.

A keddi programban még egy magyar lépett szőnyegre: a 97 kilós Szőke Alex a bronzéremért szállt harcba Tadeusz Michalikkal, azonban kikapott lengyel ellenfelétől, így a negyedik helyen végzett.