Siker

Megépítette a Tádzs Mahal másolatát szerelmének egy indiai férfi

A világ hét csodájának egyikével lepte meg feleségét.

Az 52 éves férfi saját költségén húzatta fel a tízezer négyzetméteres márványpalotát, amelyet a világ hét csodájának egyikéhez, a Tádzs Mahal mauzóleuméhoz hasonlóan kupolával fedett tornyok vesznek körül, míg a padlózat és a homlokzat szintén makranai márványból készült.

A palota, amely az eredeti épület méretének körülbelül egyharmada, négy hálószobából, egy hallból, egy könyvtárból és egy meditációs szobából áll, építése pedig három évig tartott.

Érdekesség, hogy a palotán belülre és kívülre is olyan megvilágítás került, amilyen az igazit veszi körül, ezáltal esténként tényleg a valódi Tádzs Mahal látványa tárul a lakók elé.

A büszke tulajdonos elmondása szerint olyan egyedi házat akart építtetni, amely örökre az arra járók emlékezetében marad, annak ellenére, hogy építménye elsősorban nem turisztikai látványosság.

A Tádzs Mahal az indiai Agrában, a Jamuna folyó partján található muszlim mauzóleum, amely az örök szerelem emlékműveként ismert és amelyet egy teljes épületkomplexum vesz körbe, ennek a része maga a fehér márvány síremlék is.

Az egyedi építményt Sáh Dzsahán mogul sah építette a 17. században gyermekszülésben elhunyt felesége, Mumtáz Mahal emlékére. Az épületet az UNESCO világörökségi listájára 1983-ban jegyezték fel.