×

Siker

Újabb rekordra készül a fején egyensúlyozó nyugdíjas

Századszorra is világrekordot döntene az angol John Evans, aki elképesztően nehéz dolgokkal egyensúlyoz a fején. A férfi állítása szerint meg sem érzi a súlyt.

John Evans nem akármilyen dolgokat szokott megtartani a fején: került már 237 pintnyi sörrel (113 liter) teli pohár, 101 darab tégla és egy Mini Cooper is a kobakjára. Mindezzel több tized másodpercig állt mozdulatlanul, ami elegendő volt ahhoz, hogy bekerüljön a Guinness-rekordok könyvébe, elképesztően sok alkalommal.

BBC híre szerint a nyugdíjas férfi most a századik világrekordjára készül. Saját nyilvántartása szerint 98-nál jár, száznál pedig visszavonulna. Evans korábban építőmunkásként dolgozott, egy ideje azonban már csak az emelésnek él – az évtizedek során több mint 250 ezer fontot (vagyis százhatmillió forintot) gyűjtött össze mutatványaival jótékony célra.

A férfi egy korábbi interjúban azt mondta, amikor a fején van a súly, még csak meg sem érzi: „Olyankor a mennyországban vagy, és csak egyensúlyoznod kell. Ennyi az egész.”

A címlapfotón a Mini Cooperrel a fején egyensúlyozó John Evans (Forrás: Twitter)