Siker

Lerántották a leplet a Bermuda-háromszög titkáról

Egy tudós azt állítja, hogy megfejtette az eltűnt repülőgépek és hajók Bermuda-háromszög rejtélyét.

Karl Kruszenlnicki ausztrál tudós, akit gyakran „Dr. Karlként” is emlegetnek a médiában, azt állítja, hogy megfejtette a Bermuda-háromszög titkát. Meglátása szerint, valószínűleg semmiféle természetfeletti erő nem játszik közre a repülőgépek és hajók titokzatos eltűnésében – írja cikkében a Mirror.

Kruszelnicki úgy véli, hogy a rejtély eleve nem is létezett. A számtalan repülőgép és hajók nyomtalan eltűnésének semmi köze az idegenekhez, Atlantisz elveszett városához vagy bármilyen más összeesküvés-elmélethez.

Az ez idáig történt hátborzongató eseményeket a tudós egyértelműen emberi mulasztással, rossz időjárással, erős légi és tengeri forgalommal magyarázza, annak ellenére, hogy a közhiedelem valamiféle természetfeletti erők beavatkozásában hisz.

Az úgynevezett Ördög-háromszög nem kevesebb, mint 700 ezer négyzetkilométernyi óceáni területet foglal magába, amely igen forgalmas, ezért nem szokatlan az, ha több hajó vagy repülőgép eltűnik.

A kutató azt mondta:

„A Lloyd’s of London és az amerikai parti őrség szerint a Bermuda-háromszögben eltűntek száma százalékos alapon ugyanannyi, mint bárhol a világon.”

Kruszelnicki az egykor nagy port kavart „19-es járat” elvesztését hozta fel példának, amely lavinaként indította el a Bermuda-háromszögről szóló találgatásokat. Az eset 1945. december 5-én történt, amikor is az amerikai haditengerészet öt TBM Avenger típusú torpedóbombázója egy hadgyakorlat alkalmával örökre eltűnt az Atlanti-Óceán felett. A Bermuda-háromszög egyik legnagyobb rejtélyeként tartják számon.

Miután a repülők bázisukkal elvesztették a rádiókapcsolatot, mind az öt gép eltűnt és soha nem találták meg sem a roncsokat, sem a 14 fős személyzetet. Kruszelnicki egyszerű magyarázatot adott a 19-es járat eltűnésére.

Véleménye szerint az ideális repülési körülmények ellenére, valójában pusztító vihar okozhatta a szerencsétlenséget. Valamint az egyetlen igazán tapasztalt pilóta, a 19-es repülőraj parancsnoka, Charles Taylor hadnagy emberi mulasztása is közrejátszhatott a tragédiában.

Taylor hadnagy már másfél órával a felszállás után jelezte, hogy mindkét iránytűje meghibásodott és fogalma sincs, hogy hol lehetnek. Az eltűnésük előtti rádióbeszélgetésekből egyértelműen kiderül, hogy a 19-es járat elbizonytalanodott a helyzetét illetően.

1977-re a Bermuda-háromszög olyan népszerűségre tett szert, hogy még Steven Spielberg rendezőt is megihlette a Harmadik típusú találkozások című filmjében.