×

Siker

A földben talált egy kétkarátos gyémántot, kocsit vett az árából

Az amerikai Arkansas államban található Crater of Diamonds State Park egy nem mindennapi hely. A park ugyanis egykor híres gyémántlelőhely volt, ma már azonban csak turisták és szerencsevadászok lepik el egy-egy drágakő reményében.

Az amerikai Adam Hardin évekig tartó gyémánt keresése nemrégiben sikerrel járt, hiszen megtalálta a park idei legnagyobb gyémántját – írja a FoxNews.

A férfi évek óta rendszeresen járt az egykori bányához, ennek köszönhetően több száz gyémántot talált már, de akkorára mint a mostani, ő sem számított. A Frankenstone-nak elnevezett gyémánt körülbelül 2,38 karátos, kávébarna színű és kerek formájú. A férfi egyébként már el is adta a követ, amiből bár nem gazdagodott meg, de egy új autóra futotta az ékkőből:

“Egy kétkarátos gyémántért nagyjából 10 ezer dollárt adnak (3.5 millió forint), de ez persze függ a kő minőségétől is. Ebben a kőben sok volt a zárvány, így kicsit kevesebbet kaptam érte, de lett belőle egy új autóm”

– nyilatkozta a kincsvadász a Sky Newsnak.

A nemzeti park adati alapján 2022-ben eddig 260 gyémántot találtak a parkban – naponta átlagosan egy-két gyémántot találnak a park látogatói –, de a férfié a legnagyobb talált gyémánt ebben az évben. Ez egyben a legnagyobb barna gyémánt, amelyet 2020 óta találtak. Akkor egy 9,07 karátos ékkőre talált egy szerencsés.

A címlapfotó illusztráció.