×

Siker

Közel ötven egyetemre nyert felvételt egy diák

Negyvenkilenc amerikai felsőoktatási intézménytől kapott levélben az állt, hogy: „Felvételt nyert”, emellett a tinédzser több, mint másfél millió dollár értékű ösztöndíjat is kapott.

A Georgia államban élő 18 éves Makenzie Thompsonnak eredetileg nem szerepelt a tervei között, hogy több, mint ötven egyetemre adja majd be jelentkezését, azonban miután részt vett egy pályaválasztási börzén, végül 51 iskolába jelentkezett. Eddig 49 felsőoktatási intézménybe nyert felvételt – és még mindig vár két visszajelzésre.

„Nagyon-nagyon jó érzés látni, ahogy a kemény munka kifizetődik, és látni, ahogy egy mappában egyenesen halmozódnak az egyetemek levelei”mondta a CNN-nek. Thompson a középiskolában sztártanuló volt, amit a szigorú időbeosztásának köszönhet.

„Anélkül, hogy jól gazdálkodtam az időmmel, és egyszerre több feladatot végeztem el egyszerre, ezt nem tudtam volna elérni” – mondta.

Makenzie az atlantai Westlake High School felső osztályának elnöke, a Blue Reign tánccsapat kapitánya, egy helyi szervezet alelnöke, az egyetem baseballcsapatának menedzsere, továbbá tagja számos diákszervezetnek is.

Amellett, hogy a tinédzser ennyi hely közül válogathat, az öröme tovább fokozódhat. Makenzie közel másfél millió dolláros ösztöndíjat kapott felvételi eredménye mellé.

Az 49 egyetem közül a tinédzser már kiválasztotta álmai intézményét, Thompson állatorvos szeretne lenni, hiszen rengeteg háziállat között nőtt fel – volt kutyájuk, tengerimalacuk, sok haluk és más egyéb állat is a háznál –, így nem is kérdés a számára, hogy ezt a hivatást választja.