×

Siker

Sir David Attenborough természettudóst Károly herceg is kitüntette

Királyi kitüntetést kapott David Attenborough a walesi hercegtől a televíziózás, a műsorkészítés és a természetvédelem területén tett szolgálataiért. A tekintélyes címet a walesi herceg adományozta a 96 éves természettudósnak, aki maga is sokat tesz a környezetvédelemért.

Károly herceg szerdán, a windsori kastélyban tartott ceremónián adta át a kitüntetést a 96 éves természettudósnak – adta hírül az MTI a BBC hírportál cikke alapján. 

Sir Davidet a királynő 1985-ben ütötte lovaggá. Legújabb kitüntetése, a Szent Mihály és Szent György Rend nagy lovagkeresztje még rangosabb elismerés, melyet a természet világáról szóló, nemrégiben készült dokumentumfilmjei, valamint a klímaváltozás elleni harca elismeréséül ítélték oda neki.

A népszerű brit televíziós személyiség – többek között a Bolygónk, a Föld vagy Az óceán mélyén készítője – látható volt a Buckingham-palota előtt tartott koncert egy részében, amellyel II. Erzsébet királynő platinajubileumát ünnepelték. Egy Attenborough-ról készült klipet vetítettek a palotára, a cambridge-i herceg pedig felhívta a figyelmet a „látnok környezetvédők” munkájára.

[CIKKTÖRZSBELI AJÁNLÓ]

Szerdán Windsorban Attenborough mellett Gary Lightbody, a Snow Patrol énekese is átvehette a Brit Birodalom Rendje kitüntetést zenei munkásságáért és észak-írországi karitatív tevékenységéért, Toby Jones színész pedig a dráma területén elért eredményeiért kapta meg az elismerést.