×

Siker

A Dubaji Világkiállításon évről-évre tarolnak a magyarok

Újabb díjakat nyert a Dubaji Világkiállításon nagy sikert arató magyar pavilon – tájékoztatta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szerdán.

Ismertetésük szerint az idei expón a legjobban bemutatott tematika kategóriában a magyar pavilon ezüstérmet nyert el a 192 országot felvonultató rendezvényen a Világkiállítások Nemzetközi Szövetségétől.

Hozzátették: az Egyesült Arab Emirátusokban kiosztott Middle East Event Awards 2022 a közel-keleti régióban a rendezvény-iparág kiemelkedő eseményeit megtervező és kivitelező kreatív szakmai csapatokat díjazza.

A rangos díj két kategóriájában is elismerést kapott a magyar pavilon hazánk páratlan vízkincseit, azok kialakulását és felhasználását bemutató kiállítása.

A Kraftwerk Design & Production LLC által kivitelezett és a DesignLand Creative Community által megtervezett kiállítást a legjobb rendezvényhelyszín design és dekoráció, valamint a legjobb videós megoldás kategóriában is a legjobb 5 közé választotta a zsűri.

A magyar pavilonban megrendezett Judit Polgár vs The World online sakkverseny nemcsak világrekord eredményekkel zárult, hanem díjat nyert az ország egyik legrégebbi és legrangosabb kreatív reklámversenyén: az Universum 8 és Polgár Judit csapata közreműködésével megvalósult egyedülálló online sakk rendezvény a Hipnózis díj Esemény kategóriájában nyerte el a megosztott első helyet – közölte az MTÜ.

Dubaj, 2022. április 1. Christina Aguilera amerikai énekesnõ fellép a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott dubaji világkiállítás záróünnepségén 2022. március 31-én.  MTI/EPA/Ali Haider (Képünk illusztráció)

A magyar részvételhez kapcsolódóan számos kiemelkedő eredmény is született az esemény 6 hónapja során:

1 088 132 látogatót fogadtak az expó alatt, akik 194 különböző országból érkeztek. A látogatói visszajelzések alapján a vendégek 90 százaléka szívesen meglátogatná Magyarországot a pavilonban látottak alapján.

Dubaj, 2021. november 3. A Magyar Turisztikai Ügynökség által közreadott képen Dubaj koronahercege, Hamdan bin Mohammed bin Rasid Al Maktum  megtekinti Tatár Szabolcs, a Dubaji világkiállításon történõ magyar megjelenés elõmozdításával kapcsolatos diplomáciai feladatok ellátásáért felelõs miniszteri biztos társaságában a magyar pavilont 2021. november 2-án. MTI/Magyar Turisztikai Ügynökség (Képünk illusztráció)

Az expó 26 hete alatt 42 kulturális eseményt szervezett az Expo 2020 Magyarország közel 700 fellépő közreműködésével. A GastroRoots névre keresztelt étteremben a legnépszerűbb étel a gulyásleves volt, amiből több mint 1500 litert fogyasztottak el a vendégek. A decembertől árult kürtöskalácsból pedig 16 849 darab kelt el – összegezte az MTÜ.

Látogatók a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott 2020-as dubaji világkiállításon az expo megnyitás utáni elsõ napján, 2021. október 1-jén. MTI/EPA/Ali Haider (Képünk illusztráció)