Siker

Ezzel a sportautóval 20 perc alatt Budapestről Miskolcon lehetnénk

A Hennessey Venom F5 roadster a világ leggyorsabb sorozatgyártású autója lehet körülbelül óránkénti 537 kilométeres tervezett végsebességével.

Az amerikai gyártó azt tervezi, hogy a Guinness-rekord szabályait követő teszttel megnyeri a leggyorsabb szériaautó címet. A leggyorsabb szériaautó Guinness-rekordjához kétirányú tesztre van szükség, amely egyesíti az egyes futamok átlagsebességét.

A Koenigsegg Agera RS hivatalosan is a világ leggyorsabb sorozatgyártású autója lett 2017-ben óránként 450 kilométeres végsebességgel.

A Koenigsegg Agera RS a Genfi autószalon sajtónapján (Fotó: MTI/AP/Keystone/Martial Trezzini)

A Bugatti Chiron Super Sport 300+ és az SSC Tuatara nem szerepel a Guinness listáján, annak ellenére, hogy meghaladták a Koenigsegg Agera RS csúcssebességét.

A Bugatti Chiron Super Sport 300+ kimaradt a Guinness-rekordok könyvéből, mivel kétirányú teszt helyett egyirányú sebességmérésen esett át.

Az SSC Tuatara nem vágott bele a rekordkísérletbe, mivel a járművet nem legális utcán használni.

A Hennessey Venom F5 az óránkénti 500 kilométeres sebességet célozza meg, hogy a leggyorsabb sorozatgyártású autóvá váljon. A Hennessey célja nagyon is valóra válhat a jármű 6,6 literes duplaturbós V8-as motorjának köszönhetően, amely 1817 lóerős.

A Venom F5 gyártása 29 példányra korlátozódik, a legtöbb modellt már el is adták.