Siker

A Jónak lenni jó! kampányában a felajánlások a 70 millió forintos álomhatárt is meghaladták

Már a 72 millió forintot is meghaladta a felajánlások összege a Jónak lenni jó! kampányában. Azok, akik szeretnének segíteni, ezt a 13 600-as telefonszám 96-os mellékének hívásával tehetik meg. Minden hívás vagy sms 500 forintos támogatást jelent. Az összegyűlt pénzt a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének ajánlja fel a közmédia. A jótékonysági akció december 18-án egész napos műsorfolyammal zárul – hangzott el az M1 Híradójában.

Különleges ajándékok lógnak a Centrál kávéház karácsonyfáján. A versidézetekkel tűzdelt kis könyvecskék tiszteletdíjért vásárolhatók meg. Az így befolyt teljes összeget a közmédia Jónak lenni jó! kampányának ajánlják fel.

A versidézetekkel dekorált díszeket nemcsak a helyszínen lehet olvasgatni, hanem haza is lehet vinni. Mindenki annyit dob a perselybe, amennyit a szíve diktál vagy amennyit a családi költségvetés enged. Az így befolyt összeget a Jónak lenni jó! kezdeményezéshez csatlakozva a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének ajánljuk fel” – mondta Viola Szandra költő.

A Batthyány Alapítvány egy jótékonysági filmvetítéssel készül. A történet Boldog Batthyány-Strattmann Lászlóról szól, aki a szem gyógyításával foglalkozott: élete során több mint 30 ezer sikeres szemműtétet végzett. A film mindenki számára ingyen megtekinthető lesz, aki pedig szeretne adakozni, a film előtt, után és közben is megteheti.

Devich Márton, a Bartók Rádió csatornaigazgatója hétfő reggel jelentette be az eddigi legnagyobb egyösszegű felajánlást. A Prima Primissima díj elnyerésével járó 15 millió forintot adományozták oda a közmédia jótékonysági gyűjtésének.

A Príma Primissima díjjal 15 millió forint jár, 15 millió forintnyi összeg, és az az örömteli döntés született, hogy a teljes összeget szeretnénk felajánlani a közmédia Jónak lenni jó! adománygyűjtő kampányához, idén a kedvezményezett a Vakok és Gyengánlátók Országos Szövetsége, úgyhogy tudjuk, a lehető legjobb helyre fog kerülni ez az összeg” – mondta a csatornaigazgató.

A közmédia idén a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének gyűjt. A kampány nagyon jól halad: az adományok összege már a 72 millió forintot is meghaladta. Aki segíteni szeretne, az a 13 600 as adományvonal 96-os mellékének hívásával teheti ezt meg. Minden hívás vagy sms 500 forint támogatást jelent.

A szervezők emellett tárgyi felajánlásokat is várnak, amelyeket a támogatók vehetnek majd meg, egy részüket pedig december 18-án az egész napos ünnepi műsorfolyamban árvereznek el.