Siker

Tíz éve töretlen népszerűségnek örvend a Ridikül

Tíz éve töretlen népszerűségnek örvend a Duna délutáni magazinműsora, a Ridikül. Műsorvezetője, Dióssy Klári a Duna Család-barát című műsorában árult el kulisszatitkokat a lakástalkshow-ról, és idézett fel emlékezetes pillanatokat, köztük az Animal Cannibals és Mohamed Fatima rendhagyó előadását.

Érdekes témák, értékes emberek, ez a Ridikül, amibe minden belefér immár tíz éve. A Dunán hétköznap délutánonként látható beszélgetős műsorba a művészet, a kultúra, az egészségügy, az üzleti élet, a sport világából és még megannyi szférából érkeznek ismert és elismert vendégek. A cél, hogy bemutasson olyan élettörténeteket, életpályákat, kutatási eredményeket, innovációkat, amelyek érdekesek lehetnek.

Dióssy Klári, aki már hét éve háziasszonya a Ridikülnek, kiemelte, a műsor új stílust hozott ebbe a műfajba, hiszen az adásokban van idő mindent alaposan kibeszélni, megismerni a témát, a megszólalókat. A Ridikül felvétele nagyon komoly csapatmunkát, alapos felkészülést igényel. „Régi motoros vagyok, papíralapon kapom meg az interjúkat, háttéranyagokat és úgy érzem magam, mint egy egyetemista: kiemelek a szövegből lényeges elemeket, jegyzeteket írok mellé” – mondta Dióssy Klári köszönetét fejezve ki mindenkinek, aki hozzájárul a színvonalas műsor elkészítéséhez. Kulisszatitokként elárulta, sokszor előfordul, hogy a téma kapcsán meghívott vendégek nem ismerik egymást, ezért ügyelnek arra, hogy adás előtt találkozzanak és beszélgessenek egy kicsit.

Dióssy Klári emlékezetes pillanatot és kedvelt témákat is kiemelt a Család-barát stúdiójában a Ridikül jubileuma apropóján. „Még a régi stúdióban voltunk, ahol produkciókat is láthattak a műsorban a nézők. Nagy meglepetés volt, amikor az Animal Cannibals Fatimával rendhagyó főcímdalt adott elő. Témák tekintetében azokat emelném ki, amelyek közel állnak hozzám, összefüggnek szociális érzékenységemmel. Jó átélni, hogy az ott ülőket mennyire meg tudja érinteni egy-egy ilyen téma.”

A Dióssy Klári által felidézett produkció ide kattintva nézhető újra. A Ridikül hétköznap 15:55-től várja a nézőket a Duna képernyője elé, az adásokat pedig 60 napi újranézhetik a műsor Médiaklikk-oldalán is.