Siker

A magyar parlament népszerűbb látványosság, mint Disneyland

A magyar parlament a világ első számú turistalátványossága – ezt egy turisztikai blog állítja egy friss külföldi felmérésre hivatkozva. A kutatás összeállításakor a Google értékeléseket, a Tik-Tok népszerűségeket és a szállások minőségét is figyelték, de számított az is, hogy a turisták hány posztot töltöttek fel az internetre a parlamentről.

Turistacsoportok özönlötték el a budapesti Kossuth teret múlt héten. Úgy tűnik, mindenki a parlamentre kíváncsi.

„Az épület gyönyörű, és a hozzá kapcsolódó történelem is nagyon érdekes. Gyönyörű a város és a magyar emberek is nagyon kedvesek” – mondta egy kolumbiai turista.

„Tanultam művészettörténetet, és azt gondolom, hogy ez az épület tényleg elképesztő. Tanultunk is az épületről. Azt, hogy ez Európa legnagyobb ilyen épülete, engem tényleg elvarázsolt” – mondta egy másik turista.

Világelső lett az épület a Stasher turisztikai blog népszerűségi listáján – ezt közleményben írta a parlament sajtóirodája. A külföldi oldal a 99 legnépszerűbb látványosságot gyűjtötte össze a világból és ezeket rangsorolta egy tízes skálán. A Google értékeléseket, a Tik-Tok népszerűséget, a szállások minőségét és az országok közbiztonságát is vizsgálták.

(Fotó: illusztráció pexels.com)

A magyar parlament áll a dobogó legfelső fokán, a 10-es skálán valamivel több, mint 7 pontot ért el, ezt követi a párizsi Disneyland, majd az izlandi Kék lagúna.

Az Országház kiemelkedő, 4,8-as Google-értékeléssel büszkélkedhet. A budapesti szállások minősége is kiváló, hiszen a Booking.com-on átlagosan 8,6-os értékelést értek el. Emellett pedig a biztonság terén 1,4/5-ös értékkel büszkélkedhettünk – minél alacsonyabb az érték annál biztonságosabb a helyszín.

Az országimázst is erősítheti a pápalátogatás

A főváros népszerűsége pedig a pápalátogatással tovább növekedhet. Erről Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró beszélt. Szerinte tízezreket vonz majd Budapestre Ferenc pápa szentmiséje a Kossuth téren, április 30-án.

„Az eseménynek az egyfajta csúcspontja a vasárnap délelőtti mise, ami a Kossuth téren lesz és oda tényleg a határon túli magyarság képviselőitől kezdve a környező országok lakóin át mindenki, nemcsak a budapestiek vagy éppenséggel a magyarországi kisebb- nagyobb települések lakói, hanem a határon túli magyarok és nem magyarok egyaránt valószínűleg ide fognak jönni jó nagy számban”– sorolta Kiss Róbert Richárd, turisztikai szakújságíró.

Szakemberek kiemelik, hogy az áprilisi pápalátogatás az országimázst is erősítheti. Hatására pedig az eddigieknél is több külföldi turista látogathat Magyarországra.

Az áprilisi pápalátogatás eseményeit a közmédia csatornáin is követhetik majd az érdeklődők.