Siker

Ötvennégy nap után újra a karjaiban tarthatta kisbabáját egy édesanya

Majdnem két hónappal a török–szíriai, pusztító erejű földrengés után egy édesanya végre átölelhette pár hónapos csecsemőjét – közölte hétfőn a török családügyi minisztérium.

A három és fél hónapos Vetint csodával határos módon mentették ki egy összedőlt épület romjai alól Hatay tartományban, több mint öt nappal a február 6-i földrengés után.

A török családügyi miniszter Adana város kórházában adta át a csecsemőt az anyának, Yasemin Begdasnak, miután egy DNS-vizsgálat igazolta, hogy Vetin valóban a lánya. A katasztrófa óta 54 nap telt el.

„A világ egyik legbecsesebb feladata egy anyának visszaadni a gyermekét”

– hangsúlyozta Derya Yanik családügyi miniszter.

Vetint kimentését követően először az adanai kórházban ápolták, majd a török elnök repülőgépén Ankarába szállították, ahol gondozásba vették. A DNS-teszttel aztán sikerült megállapítani, hogy ki az édesanyja, így visszavitték Adanába, ahol a kórházban kezelt Yasemin ismét karjaiba foghatta gyermekét.

A február 6-i földrengésnek több mint 56 ezer halálos áldozata volt Törökországban és a szomszédos Szíriában. A családügyi minisztérium tudomása szerint a csecsemő apja és két fivére életét vesztette a katasztrófában.

A kiemelt kép illusztráció.