Siker

Szoboszlai bombagóljáról áradozik a teljes brit sajtó

Nagyon különlegesnek nevezte Szoboszlai Dominik, a Liverpool magyar labdarúgója a szerda esti gólját, mellyel 2-1-re alakította az állást a másodosztályban éllovas Leicester City elleni angol Ligakupa-mérkőzésen.

A 16 közé jutásért rendezett liverpooli párharcban a nemzeti együttes 22 éves kapitánya a 65. percben, 1-1-es állásnál lépett pályára, öt perccel később pedig húsz méterről hatalmas erővel, védhetetlenül rúgta a labdát a jobb felső sarokba. A mérkőzést végül 3-1-re nyerte a hazai csapat, amely a nyolcaddöntőben Kerkez Milos együttesével, a Bournemouth-szal találkozik majd.

Az igazat megvallva, amióta itt vagyok, mindig ugyanúgy kezdünk, 1-0-s hátrányba kerülünk, de mindig, minden meccsen jól reagálunk. Nem számít ki van a pályán és ki jön be, csapatként dolgozunk és a végén mindig miénk a három pont vagy mi jutunk a következő fordulóba” – mondta klubja honlapján az újabb fordításra vonatkozó felvetésre.

Arról is kérdezték, hogy úgy látszik, az eddigiek alapján a csapat bízik benne, hogy képes gólszerzési lehetőségeket teremteni.

Igen, amint mondtam, mindegy ki játszik éppen, mindenki a legjobbját nyújtja. A tapasztalattal rendelkező idősebbek segítik a fiatal srácokat. Tényleg csapatot alkotunk, ez egy nagy keret, melyben mindenki készen áll arra, hogy elvégezze a feladatát” – folytatta.

Nagyon különleges volt – emlékezett vissza a góljára. – Nem tudom, hogy ez volt-e a legnagyobb, de az egyik legnagyobb” – vélekedett, emlékeztetve arra, hogy a válogatottban és a Salzburgban is szerzett olyan gólt, amely a legemlékezetesebbek közé tartozik.

A remek rajtját illetően úgy fogalmazott: teszi a dolgát, keményen dolgozik, és mindig kész harcolni a csapatért, a szurkolókért és magáért. Hozzátette: sok lehetőséget kap, és szeretne valamit visszaadni.

A sorozatban elért hét győzelemről úgy vélekedett, meccsről meccsre lépegetnek, nem gondolnak hosszú távra előre.

Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa megtapsolja a szurkolókat a Wolverhampton Wanderers ellen az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott mérkõzés végén, 2023. szeptember 16-án a wolverhamptoni Molineux Stadionban. (Fotó: MTI/EPA/Vince Mignott)