Siker

Marco Rossi is csatlakozott a Jónak lenni jó! adománygyűjtő kampányához

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya örömmel vállalta, hogy segíti az adománygyűjtést, ugyanis személyes érintettsége is van: koraszülött fiát majdnem elveszítette, de az orvosok heroikus munkájának köszönhetően mára profi vízilabdázó lett. A Jónak lenni jó! idei felhívására eddig már csaknem 23 millió forintnyi felajánlás érkezett.

Marco Rossi, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya ellátogatott a feleségével a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllői úti koraszülött intenzív osztályára. A Jónak lenni jó! programot támogatva az edző a Magyar Labdarúgó Szövetséggel és a válogatottal közös felajánlását hozta el, egy a játékosok által dedikált mezt, amit a jótékonysági kampány során bocsájtanak majd árverésre. Fotó forrása: Facebook/Semmelweis Egyetem

Marco Rossi egy olyan futballmezt ajánlott fel a kampány javára, amelyet a magyar válogatott tagjai is aláírtak, és amelyre december 17-én, a Duna élő műsorfolyamában lehet majd licitálni.

„Abszolút nyitottak vagyunk minden olyan megkeresésre, ami jó ügyet szolgál, és amilyen a Jónak lenni jó! kampánya. Minden ilyen ügyben lehet ránk számítani. Most is örömmel csatlakoztam, hogy segítsem a gyerekek fejlődését”

– mondta a szövetségi kapitány.

Dr. Merkely Béla tartja kezében a felajánlott mezt. Fotó forrása: Facebook/Semmelweis Egyetem

Koltai Lajos filmrendező, az akció jószolgálati nagykövete a Pető Intézetbe látogatott, ahol koraszülött és sérült gyerekekkel foglalkoznak.

„Nagyon megfogott ez az elképesztő tevékenység, ami itt folyik az emberért, hogy minden áron koordinációhoz jussanak a világban. Nemcsak magukkal, mert az az első, de hogy a világban is tudjanak kommunikálni és kapcsolatot teremteni” – fogalmazott a rendező-operatőr.

Az itt élő gyerekeknek több mint fele koraszülött, akik a születésük után kerülnek a Pető Intézetbe, ahol személyre szabott nevelést kapnak.

„A koraszülés után abban tudunk segítséget adni a családoknak, hogy (a fiataloknak) a lehető legrövidebb idő alatt a lehető legkomplexebb fejlesztésben, nevelésben legyen részük” – mondta Földesi Renáta, a Semmelweis Egyetem Konduktív Pedagógiai Intézetének igazgatója.

A Semmelweis Egyetem Alapítvány a közmédia idei Jónak lenni jó! adománygyűjtő akciójának kedvezményezettje.

Újszentimrén a csempekészítést mutatták meg a Regőczi Alapítvány elnökének, Herczeg Anitának. A családi üzemet Pataki Mátyás formatervező iparművész alapította, aki 2021 májusában Covid-fertőzésben halt meg.

A manufaktúra mostani vezetője egy saját készítésű tálat ajánlott fel a Jónak lenni jó!-nak, a Regőczi Alapítványon keresztül.

„Ez a gesztus nekem nagyon sokat ér, nagyon fontosnak tartom, és nem tudtam volna ennél szebb ajándékot vagy tárgyat felajánlani a mostani gyűjtésnek, mint ez a kézzel készített, egyedi tárgy” – fogalmazott Herczegh Anita, az alapítvány vezetője.

A 13 600-as telefonszám hívásával, a 04-es kód megadásával vagy egy szöveges üzenettel lehet támogatni a programot.

A Jónak lenni jó! adománygyűjtésében eddig már több mint 30 ezer hívás és csaknem 23 millió forintnyi felajánlás érkezett.