Siker

Közéleti személyiségek egész sora segíti a Jónak lenni jó! akcióját

A héten több híresség is bejelentette, hogy felajánlással segíti a Jónak lenni jó! kezdeményezést, köztük a Nobel-díjas fizikus, Krausz Ferenc, valamint a világbajnok brazil labdarúgó, Ronaldinho is.

Folytatódik a nemes hagyomány: a Jónak lenni jó! korábbi kedvezményezettjei is támogatják a közmédia nagyszabású kezdeményezését. Herczegh Anita, a 2021-es karitatív akció által támogatott Regőczi Alapítvány elnöke, egyik pártfogoltjuk a Pataki Mátyás – Covidban elhunyt – iparművész alapította kerámiamanufaktúra mostani vezetőjével, Szűcs Eszter Anitával egy saját készítésű tálat ajánlott fel a Jónak lenni jó! jótékonysági céljára.

Budapest, 2023. október 7. Krausz Ferenc Németországban élõ Nobel-díjas magyar fizikus. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Az elmúlt napokban több közéleti személyiség is jelezte csatlakozási szándékát az akcióhoz. Krausz Ferenc, 2023 fizikai Nobel-díjasa egy saját kézjegyével ellátott pulóvert ajánlott fel az árverésre.

A Dallas sztárja, Patrick Duffy egy dedikált pólót adott a Jónak lenni jó!-nak. Azt mondta: szívügye a jótékonykodás.

Szerintem nem kell feltétlenül pénzügyi támogatásnak lennie. Az is egyfajta adomány, ha valaki egy hétvégén át ételt oszt a hajléktalanoknak, vagy ad egy dollárt egy utcazenésznek, vagy mindent megtesz, hogy a gyerekeken segíthessen, ahogyan azt önök is teszik” – mondta az amerikai színész.

 

Monte-Carlo, 2013. június 12.Patrick Duffy amerikai színész a Dallas televíziós sorozat fotózásán 53. Monte-carlói Televíziós Fesztiválon 2013. június 12-én. Az ötnapos mustra június 13-án az Arany Nimfa-díjak átadásával ér véget. (MTI/EPA/Sebastien Nogier)

Visszatérő segítő a Jónak lenni jó! az adományozói körében: Ronaldinho, a brazil futballklasszis idén egy dedikált labdát bocsát licitre.

A Telekom Veszprém kézilabda csapata is támogatja a koraszülött és a fejlődési rendellenességekkel élő gyermekeket: Nagy László, a veszprémi kézilabda csapat sportigazgatója egyik játékosuk, Mikita Jurjevics Vajlupav festményét ajánlotta fel.

Budapest, 2022. október 2. Ronaldinho korábbi világbajnok brazil labdarúgó, a sportág nagykövete a European Teqball Tour budapesti állomásán a Riz Levente Sportközpontban 2022. október 2-án. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Árverésére további tárgyakat már nem lehet felajánlani. A közmédia egésznapos műsorfolyamában, december 17-én lehet a felajánlott tárgyakra licitálni, amely a hirado.hu Facebook-oldalán is követhető.

A Jónak lenni jó! jótékonysági akció idei kedvezményezettje a Semmelweis Egyetem Alapítványa, amelynek célja a koraszülött és a vele született fejlődési rendellenességgel élő gyermekek fejlesztése. Az egyedi tárgyak megvásárlásán túl a 13600-as adomány vonalon a 04-es kód megadásával – illetve SMS-ben a 04-es szám elküldésével ugyanerre a telefonszámra – 500 Ft-tal is lehet segíteni az adománygyűjtő akciót.

Jónak lenni jó! – december 17-én egész napos műsorfolyam a közmédia csatornáin.