Siker

Rasovszky Kristóf fantasztikus sikere a dohai vizes világbajnokságon

Rasovszky Kristóf aranyérmet nyert a férfiak 10 kilométeres nyíltvízi úszószámában. A világbajnok azt is elárulta, hogy nehéz dolga lesz az ötkarikás játékokon, hiszen most már mindenki őt akarja majd legyőzni.

Az aranyérmes Rasovszky Kristóf a férfi nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenye után a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 4-én. (Fotó: MTI/Derencsényi István)

„Úgy jöttem ide a tavalyi vb után, hogy szeretnék megint érmet nyerni, ami egy jó kis évkezdés lenne, ezért próbáltam minél többet beletenni” – mondta a célba érkezés után Rasovszky. A magyar versenyző hozzátette, címvédő világbajnokként

most mindenki azt várja tőle, hogy kijelentse, az aranyért utazik Párizsba, ő ugyanakkor továbbra is „csak” a dobogóra koncentrál.

Az aranyérmes Rasovszky Kristóf a férfi nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenye utáni eredményhirdetésen a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 4-én. (Fotó: MTI/Derencsényi István)

Nagyon kemény lesz, rengetegen vagyunk, a franciák hazai környezetben, vagy éppen a címvédő Florian Wellbrock, ráadásul láthattuk, hogy rajtam kívül azok, akiknek már volt olimpiai kvótájuk, nem szerepeltek igazán jól. Mindenki Párizsra készül, ha érmet szerzek, én már elégedett leszek, és persze ebben benne lehet az arany is, bármi megtörténhet” – fogalmazott.

Rasovszky Kristóf a verseny után azt mondta, nehéz dolga lesz az ötkarikás játékokon, hiszen most már mindenki őt akarja majd legyőzni.

„Azt beszéltem a feleségemmel otthon, a verseny előtt, hogy 10 kilométeren van Eb-ezüstérmem, vb-ezüstérmem, olimpiai ezüstérmem, de soha nem nyertem és most ez megvan. Nyílván egy részről egy nagyon jó dolog, másrészről egy nagyon nehéz dolog is lesz, hiszen amíg korábban mindenki Floriant (Florian Wellbrock olimpiai bajnok német úszó – a szerk.) akarta megverni 10 kilométeren, most pedig mindenki engem akar majd megverni ezen a távon. Nekem is arra kell készülnöm, hogy magamat kell megverni, úgyhogy sok munka van még elöttünk ahhoz, hogy Párizs jól sikerüljön, de azt hiszem mindenképp elmondhatjuk, hogy jól kezdtem az évet” – nyilatkozta a közmédiának az úszó.

A 26 éves versenyző tavaly augusztusban osztotta meg közösségi oldalán, hogy megkérte kedvese kezét.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kristóf Rasovszky (@kristofrasovszky) által megosztott bejegyzés

„A leendő Rasovszkyval, akit nem itt Párizsban kértem meg, mert akkor biztos nem mondott volna igent. Én vagyok a legszerencsésebb” – írta a boldog vőlegény, aki

karácsony előtt arról is beszámolt követőinek, hogy összekötötte az életét szerelmével.

„Megnyertem a legnagyobb versenyt” – állapította meg.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Kristóf Rasovszky (@kristofrasovszky) által megosztott bejegyzés

A nyíltvízi úszók számára szerdán a nők és a férfiak 5 kilométeres számával folytatódik a dohai világbajnokság.

Rasovszky Kristóf világbajnok aranyérméhez Orbán Vikor is gratulált. A miniszterelnök az általa megosztott fotóhoz azt írta, hogy Óriási! Gratulálok, Rasovszky Kristóf!