Siker

A világ legidősebb férfijának titka

A világ legidősebb férfija, a 111 éves brit John Tinniswood szerint a hosszú élet csak szerencse dolga. Tinniswood rekordját a Guinness Világrekordok közleménye szerint szakértői és a száz év felettieket nyilvántartó Gerontológiai Kutatócsoport is megerősítette.

Tinniswood, aki több mint egy fél évszázada vonult nyugdíjba, azután lett Guinness-rekorder, hogy a héten bejelentették a 114 éves venezuelai Juan Vicente Pérez Mora halálát. Az észak-angliai Merseyside-ban 1912-ben született nyugdíjas könyvelő és volt postai alkalmazott Tinniswood 111 éves és 222 napos.

Amikor a hosszú élet titkáról faggatták, egyszerűen csak annyit válaszolt: „vagy sokáig él valaki, vagy rövid ideig, nem sok mindent tehet az ember”. Semmiféle speciális diétát sem követett, sőt sült halat evett sültkrumplival minden pénteken. Tinniswood rekordját a Guinness Világrekordok közleménye szerint szakértői és a száz év felettieket nyilvántartó Gerontológiai Kutatócsoport is megerősítette.

A valaha élt legidősebb férfi a japán Kimura Dzsiróemon volt, aki 116 évig és 54 napig élt. A legidősebb nő, aki egyben a legidősebb ember, a spanyol Maria Branyas Morea, aki 117 éves.