Siker

Két magyar a top 50-ben a teniszcsillagok között

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

Marozsán Fábián ünnepel, miután 6:1, 2:6, 6:2, 7:5 arányban gyõzött a horvát Marin Cilic ellen az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének elsõ fordulójában Melbourne-ben 2024. január 14-én. (Fotó: MTI/EPA/Mast Irham)

Marozsán a második fordulóban búcsúzott a madridi 1000-es tornán, s így egy helyet lépett előre a két héttel ezelőtti pozíciójához képest, egyben pályafutása legjobbja a 36. hely.

Fucsovics a múlt héten negyeddöntős volt Cagliariban, s bár erre a mérkőzésre nem tudott kiállni kisebb sérülése miatt, így is hármat előrelépett a korábbi helyezéséhez képest.

Fucsovics Márton a francia Gaël Monfils ellen játszik az estorili tenisztorna nyolcaddöntõjében 2024. április 4-én. (Fotó: MTI/EPA-LUSA/Rodrigo Antunes)

Az olimpiai részvételhez június 10-én kell – alapesetben – az első 56-ban lenni a világranglistán, ugyanakkor nemzetenként maximum négy játékos szerepelhet egyesben Párizsban, így további pozíciók is kvótát érhetnek majd.

A nőknél a legjobb magyar, Bondár Anna továbbra is a 95. Az első 200-ban rajta kívül a 15 helyet javító Udvardy Panna (136.), valamint Gálfi Dalma (141.) és Babos Tímea (196.) neve olvasható.

A férfiaknál változatlanul a szerb Novak Djokovic vezet – immár 424. hetét kezdi elsőként karrierje során -, a nőknél pedig a lengyel Iga Swiatek áll az élen.

Kiemelt kép: Marozsán Fábián (Fotó: MTI/EPA/Alex Plavevski)