Stílus

Tippek a hideg okozta bőrszárazság ellen

A hideg időjárás bizony a bőrünket is kikezdi, és ilyenkor a szokásosnál sokkal jobban oda kell figyelnünk az ápolására. Ha nekünk is hajlamos az arcunk, a kézfejünk a kiszáradásra, vessük be az alábbi tippeket!

Figyeljünk a víz hőmérsékletére

Bár nagyon jól tud esni kezeinket a forró vízsugár alá tenni, miután betértünk a lakásba a kinti hidegből, bőrünk érdekében válasszuk inkább a langyos hőmérsékletet. A forró víz hihetetlen mértékben szárítja a bőrt, így csak tovább ronthatunk a helyzeten. Ugyanez érvényes a fürdőre is – néha-néha fantasztikus relaxáló hatással bír, ám utána mindig zsírozzuk vissza bőrünket mélyhidratáló testápolóval.

Fotó: iStock.com/bedya

Fotó: iStock.com/bedya

Hidratáló pakolás

A téli időszakban érdemes hetente egyszer hidratáló pakolást alkalmaznunk, melyet magunknak is kikeverhetünk természetes összetevőkből. A mi kedvenc receptünk: egy érett avokádót jól pépesítsünk össze, keverjük össze néhány csepp citromlével, majd oszlassuk el az arcunkon. Hagyjuk hatni negyed órát, majd tisztítsuk meg az arcunkat. Egyből selymesen puhává varázsolja bőrünk. De kipróbálhatjuk a banános-mézes pakolást is: törjünk össze és pépesítsünk egy banánt, majd keverjünk hozzá 1 teáskanál mézet és 1 teáskanál olívaolajat. Szintén negyed óráig hagyjuk az arcunkon, majd mossuk le.

A táplálkozás is számít

Nem csupán külsőleg, hanem belsőleg is tehetünk azért, hogy bőrünket kevésbé viselje meg a hideg időjárás. Fogyasszunk ilyenkor több, vitaminban gazdag gyümölcsöt, zöld leveles zöldséget, olajos magvakat, tojást, és csökkentsük a só-, illetve kávéfogyasztás. De ami mégis a legfontosabb: igyunk megfelelő mennyiségű folyadékot, hogy belülről is hidratáljuk a szervezetünket.