Stílus

Természetes összetevőkkel a hajhullás ellen

Napi 100 hajszál elhullatása teljesen természetes – ennél nagyobb mennyiség már zavaró lehet, és hátterében rengeteg dolog állhat, a genetikától kezdve az életmódunkig. A belső okok kezelése után/mellett érdemes kívülről is tennünk a probléma mérséklésére, kemikáliák helyett azonban válogassunk a természet patikájából.

Kókusztej

Ez az egyik leghatásosabb természetes gyógyír hajhullás ellen, hiszen tele van értékes összetevőkkel. Találhatók benne kálium, vas és zsírsavak, melyek táplálják a fejbőrt és a hajszálakat, és stimulálják a hajhagymákat. Kenjük közvetlenül a hajtövekre, hagyjuk fent néhány órán át, majd mossuk le.

Fotó: Stocksnap.io/Noah Hinton

Fotó: Stocksnap.io/Noah Hinton

Tojásos pakolás

A tojás nagyon népszerű összetevője a szépségápolási trükköknek, hiszen rendkívül tápláló alapanyag. Található benne jód, cink, vas, szelén, foszfor, így erős regeneráló hatással bír. Hetente alkalmazhatunk belőle pakolást, ami nem csupán a hajhullást mérsékli, de tincseinket is ragyogóan fényessé varázsolja.

Aloe vera

Az aloe verának rengeteg pozitív egészségügyi hatása van, melyekről már mi is írtunk. Hajhullás ellen is bevethetjük, ugyanis táplálja, hidratálja a fejbőrt és a hajszálakat, eltávolítja az elhalt hámréteget a fejbőrről, kitisztítja a pórusokat, így szabad utat nyit a hajnövekedésnek.

Citromlé

Habár elsőre furcsának tűnhet, pedig a citromlé is szuper megoldás lehet. Alacsony pH-értéke miatt eltávolítja a felesleges olajat és az elhalt hámsejteket a fejbőrről, amelyek korpásodást és a hajhagymák eltömődését okozzák. Egy tál vízbe csavarjunk bele egy negyed citromot, és ezzel masszírozzuk át fejbőrünket, majd mossuk meg hajunkat a szokásos módon.