Stílus

Szépségtrükkök a múltból, amelyeket ma is érdemes alkalmazni

Rengeteg szépségtipp terjeng a neten, és sok közülük valóban hasznos, ám néha érdemes visszanyúlnunk nagyszüleink trükkjeihez, hiszen azok is legalább olyan hatékonyak – ráadásul fillérekbe kerülnek.

Bőrradírozás cukorral

A bőr megújulása érdekében hetente szükséges bőrradírozni, ám drága kencék helyett otthon is elkészíthetjük magunknak a csodaszert. Ehhez nincs is másra szükségünk, mint cukorra és növényi olajra: 2 kanál cukrot keverjünk el 1 kanál olajjal, majd ezzel dörzsöljük át finoman bőrünket. Már egy használat után is selymes tapintású lesz!

Fotó: Freepik.com/pressfoto

Fotó: Freepik.com/pressfoto

Tojásos-mézes hajpakolás

Száraz, fénytelen hajra ajánlott ez a pakolás, melyet a következőképpen készíthetünk el: egy tojássárgáját keverjünk össze 3 evőkanál mézzel, majd alaposan kenjünk tincseinkre, és hagyjuk hatni legalább 1 órán át, mielőtt lemosnánk.

Citromos-tejfölös kézápolás

A hidegben kezeink könnyebben kiszáradhatnak, ezért fontos, hogy megfelelően ápoljuk őket. Természetesen a legjobb, ha mindig van nálunk egy tápláló kézkrém, ám érdemes néha otthoni pakolással is hidratálni – ehhez először egy citromkarikával simítsuk át a kézfejeket, hogy eltávolítsuk az elhalt hámréteget, majd öblítsük le langyos vízzel. Ezután kenjünk be vastagon magas zsírtartalmú tejföllel, és hagyjuk hatni negyed órán át.

Mézzel a narancsbőr ellen

A méz belülről is jótékony, hiszen tele van antioxidánssal, ám a narancsbőr ellen kívülről is bevethetjük. Negyed csésze olívaolajat keverjünk el 1 evőkanál mézzel, majd alaposan, körkörös mozdulatokkal kenjük az érintett területekre. Alkalmazzuk naponta.