Stílus

3 természetes bőrápolási módszer tág pórusok ellen

A tág pórusok leginkább a zsíros bőrtípusra jellemzőek, és amellett, hogy zavaróak lehetnek, a szennyeződések is könnyebben megülnek bennük, ami mitesszerek, pattanások kialakulásához vezethet. Szerencsére van néhány természetes otthoni kezelés, amelyet bevethetünk erre a problémára.

Az abszolút nyerő: hideg víz!

Erre a módszerre már évtizedek óra esküsznek, nem véletlenül: ugyanis tényleg beválik! Ha tág pórúsú a bőrünk, minden reggel mossunk arcot hideg vízzel, és ne töröljük le, hagyjuk, hogy magától beszívódjon. Ha pedig instant megoldásra van szükségünk, például a céges karácsonyi parti előtt, tegyünk egy tiszta textilruhába néhány jégkockát, jól csavarjuk bele őket, és ezzel „borogassuk” arcunkat – csak néhány másodpercre érintsük oda az érintett területekre.

Fotó: iStock.com/Jacob Ammentorp Lund

Fotó: iStock.com/Jacob Ammentorp Lund

Teafaolaj

A teafaolaj áthatol a felhámon, kitisztítja a faggyúmirigyeket, és antibakteriális hatásának köszönhetően a pattanások kialakulását is megelőzi. Erős összehúzó hatással is bír, így kiváló megoldás lehet a kitágult pórusokra. Öntsünk egy csésze vizet egy szórófejes flakonba, csepegtessünk bele 2-3 csepp teafaolajat, és jól rázzuk fel az egészet – ezzel a mixszel fújjuk át arcunkat naponta kétszer.

Citromos borogatás

A citrom szintén összehúzó hatású, ráadásul fertőtlenít is, és halványítja a foltokat a bőrünkön. Hígítsuk fel egy citrom levét legalább ugyanannyi vízzel, mártsunk bele egy vattakorongot, és finoman töröljük át vele arcunkat. Maradjunk így 10 percig, majd öblítsük le.