Stílus

Így lesz a hosszú ősz haj stílusos, nem pedig ódivatú

Bármilyen meglepő, 2018-ban az ősz haj az új szőke. A kifutókon, az utcán, a bloggerek felületein egyre gyakrabban jelenik meg az ősz hajszín. Huszonévesen, divatból viselni persze teljesen más, mint idősebb korban, méltósággal. Szerencsére ez utóbbira is van példa.

Pedig őszülni 2018-ban még mindig nem lehet teljes nyugalommal. A környezet sok esetben még mindig azt várja el, hogy festessük a hajunkat, mert úgy marad fiatalos a külsőnk, úgy leszünk még mindig kapósak, úgy lehet csak új életet kezdeni, vagy egyszerűen úgy nem lógunk ki a tömegből. A legszebb érv, hogy ne tűnjünk ápolatlannak, elhanyagoltnak, különben is, „egy tubus hajfesték nem olyan drága, még csak fodrászhoz sem kell menni”. Még nagyobb a döbbenet, ha az ősz haj még hosszú is.

https://www.instagram.com/p/Bd5X2moBgJV/?taken-by=sophiefontanel

De mi van akkor, ha valaki úgy dönt: őszülni szeretne? Csak nem kell ehhez engedélyt kérni! Sem a férjtől, sem a gyerekektől, sem senkitől. Ősznek lenni nem csak ezért kihívás. Van néhány dolog, amire tényleg oda kell figyelnünk.

1. Nem mindegy, milyen fazon

Minél modernebb, maibb a frizuránk fazonja, annál kevésbé szembetűnő az ősz haj. Nem kell nagyon karakteres, nagyon extravagáns frizurát vágatni, de egy friss, éles vonalakkal határolt fazon sokat hozzátesz ahhoz, hogy ne csak mi érezzük jól magunkat a bőrünkben, hanem másoknak is tetsszen a fizimiskánk.

https://www.instagram.com/p/BdAWymzgcUs/?taken-by=terrigardner_meadowtree

https://www.instagram.com/p/BcEwfvqAiJP/?tagged=longgreyhair

2. Ápoljuk megfelelően

Vigyázzunk a hajunkra, ne tegyük ki erős UV-sugárzásnak. Használjunk hidratáló, tápláló termékeket a hajunkra. Kerüljük viszont a nehéz zseléket, vaxokat, olajokat, mert ezek lehúzzák a tincseket, ápolatlannak hat tőlük a hajunk.

https://www.instagram.com/p/BNSCRxzgO_F/?taken-by=classic_model_joanna

https://www.instagram.com/p/BbkytlYh4o5/?taken-by=judithdavisofficial

https://www.instagram.com/p/BPoODz1FjYT/?taken-by=judithdavisofficial

3. Öltözzünk a hajunkhoz

Az összhatás sokat számít: ha az ősz haj mellett döntünk, a sminkünk és a ruházatunk is legyen inkább mai, stílusos, modern. Nem kell 100%-osan a mai divatnak megfelelni, de nem is viselhetünk több évtizedes ruhákat, mert akkor tényleg nagyon ódivatú lesz az összhatás.

https://www.instagram.com/p/BU5nJnmBATG/?taken-by=elisainmontreal

https://www.instagram.com/p/tC1fvDDT-F/?taken-by=sarahharrisuk

https://www.instagram.com/p/BZtYQNrADWa/?tagged=greylonghair

4. Az ősz haj mi vagyunk

Az ősz haj attitűd. Az ősz tincsekkel felvállaljuk, hogy hajfestés nélkül is fiatalosak vagyunk, magabiztosak, kapósak, és nagyon nők.