Stílus

Hajszínek 60 felett, amelyek inkább kínosak, mint vagányak

Sokszor mondjuk, sokszor írjuk, hogy bizonyos kor fölött az öltözködés játék, a divat csupán élvezet, az önkifejezésért vannak a holmijaink, nem azért, hogy rohanjunk a trendek után. Ez viszont nem jelenti azt, hogy bohócot kell csinálnunk magunkból. A fodrásznál sem.

Bizonyos kor fölött vannak olyan hajszínek, amelyek egyszerűen nevetségesnek hatnak. Lázas erőlködésnek inkább. Ragaszkodásnak valami olyanhoz, ami már nincs, vagy nem volt, esetleg nem is kellene látszódnia. Ha szomorúak vagyunk, kétségbe vagyunk esve, életünk egy nehéz szakaszához érkeztünk, hajlamosak vagyunk a külsőnkkel kompenzálni vagy nyomatékosítani a váltást. Pedig ilyenkor az újabb és újabb fodrászidőpont helyett érdemes inkább a belső kiegyensúlyozottságra koncentrálni, és olyan szakemberekkel felvenni a kapcsolatot, akik ebben tudnak segíteni (pszichológus, kineziológus, jógaoktató, meditációs tréner, agykontrollszakértő stb.).

https://www.instagram.com/p/BI8zxyWg1r8/?tagged=hairover40

Nem a színtípusnak megfelelő paletta

A legfontosabb, hogy ha festetni szeretnénk a hajunkat, érdemes az eredetihez nagyon hasonló hajszínt keresni. Olyan 12-14 éves korunk körül megáll a hajszínünk változása, így ha ebből az időből maradt egy jó minőségű színes fotónk, akkor ezzel sétáljunk be a fodrászhoz. A legszebb és legtermészetesebb hajszín az eredeti.

Túl feltűnő divatszínek

Burgundi, marsala, rosegold, Burberry-szőke, pasztellombre, unikornisrózsaszín… hosszasan lehetne sorolni az újabb és újabb divatszíneket, amelyekkel tele van az Instagram. Nagyon erős személyiségnek kell lenni ahhoz, hogy bizonyos kor fölött ne tűnjön nevetségesnek a fejünkön.

https://www.instagram.com/p/32Y8u6RJyH/?tagged=haircolorover50

https://www.instagram.com/p/BWvKYNKgn1J/?tagged=hairover50

https://www.instagram.com/p/BbCz8gjDWSf/?tagged=hairover50

https://www.instagram.com/p/Bb7VJDHDBsG/?tagged=hairover50

https://www.instagram.com/p/BYzacrMjw0D/?tagged=haircolorover50

(Túl) vörös

A vörös hajszín egyrészt nagyon keveseknek áll igazán jól, bármennyire dögösnek tűnik is. Aki vörössel dögös, valószínűleg az eredeti hajszínével vagy ahhoz nagyon hasonló árnyalattal is dögös. A vörösre maximum többen felfigyelnek elsőre, de aztán szomorúan állapítják meg azt is, mennyire nem áll jól. A vörös hajszín ráadásul sokáig benne marad a hajszálakban, szinte alig lehet tőle megszabadulni, szóval csak óvatosan a vagány(nak gondolt) vörössel.

https://www.instagram.com/p/BPVlMk9BcB6/?tagged=hairover40

https://www.instagram.com/p/1jufVvLEh1/?tagged=hairover40

Akinek természetesen eredetileg vörös haja van/volt, az kivétel.

Túl világos / túl sötét

Vannak színtípusok, akiknek jól állnak a jeges vagy sötét árnyalatok, de ezekkel nagyon óvatosan kell bánni. Hacsak valakinek az eredeti hajszíne nem ébenfekete volt, vagy nem hófehérre őszült, nem érdemes a két véglet felé húznia.

Aki viszont gyönyörűen őszül, az tartsa meg az ősz tincseket nyugodtan:

https://www.instagram.com/p/BPjnzZPDKi1/?tagged=hairover50

https://www.instagram.com/p/BQiYJYwjf_Z/?tagged=hairover50

Túl egyszínű

A legófiguráknak van egyszínű hajuk, sehol egy árnyalat, sehol egy természetes színátmenet. Az otthoni hajfestés sok esetben eredményezhet hasonlót. A fiatalabb korosztálynál még csak-csak elnézi az ember, de 60 fölött nagyon természetellenes.

https://www.instagram.com/p/Bckwsg0hkUS/?tagged=hairover40