×

Stílus

60 felett: 4 + 1 ruhadarab és egyéb holmi, amitől szabaduljunk meg azonnal

Az év eleje, de legkésőbb a tavaszi nagytakarítás időpontja arra sarkall bennünket, hogy rendszerezzük a tárgyainkat, ruhadarabjainkat, megszabaduljunk a felesleges holmijainktól, de minden mástól is, amely pluszteherként van jelen az életünkben. Mi most 5 olyan ruhadarabot gyűjtöttünk össze, aminek nincs keresnivalója az életünkben 60 felett.

1. Nemszeretem harisnyák

Bokazokni, harisnyazokni, harisnya, harisnyanadrág: vannak az utálatnak fokozatai is, nem igaz? Azonnal látható és érezhető jele van az olyan hanyagságainknak, hogy száraz a bőrünk, ha épp nem ápolt a sarkunk, ha hosszú a körmünk. (Mert minden nő életében vannak ilyen pillanatok, de a harisnya kíméletlenül rávilágít.) Aztán persze sosem vesszük észre, ha épp lefut egy szem. Már csak azt látni, hogy ott fut egy csík a harisnyánk oldalán. Hogy lehet egy tárgy ennyire sebezhető? A harisnyának minden ellensége: a csizma cipzárja, a szék, amelyre ülünk, a szatyrunk széle. A legjobb lenne azonnal megszabadulni az összestől, és nadrágra cserélni az összes szoknyát a ruhatárunkban.

Mi a megoldás? Télen nyugodtan viseljünk 40–60 denes harisnyákat, ezek strapabíróak, moshatók, a szivárvány összes színében kaphatók. A nejlonharisnyákat csak kellő ápolás után, megfelelő cipővel viseljük, így remélhetőleg egymás után több alkalmat is kibírnak – minőségtől függően.

Fotó: iStock.com/borabalbey

Fotó: iStock.com/borabalbey

2. Kényelmetlen magas sarkú

Miért, kényelmes magas sarkú létezik? Szerintünk igen, bár kétségtelen, hogy nem a legcsinosabb fazon a legkényelmesebb. A kényelmes cipők tulajdonságairól ebben a cikkben írtunk. Itt annyival egészítenénk ki, hogy a kényelmes magas sarkúnál központi kérdés a sarok

  • magassága,
  • elhelyezése (mennyire tudjuk ráterhelni a súlyunkat),
  • vastagsága,
  • formája.

A kényelmetlen magas sarkúnak, amelyben csak ácsorogni lehet néhány óráig, egy bizonyos kor fölött nincs keresnivalója egy nő gardróbjában.

3. Rossz méretű melltartók

A jó méretű melltartó nemcsak az esztétikum miatt kiemelten fontos, hanem egészségügyi szempontok miatt is. A melltartó funkcionális ruhadarab, amelynek feladata, hogy tartást adjon, alátámasszon, segítsen kímélni a hátat és a vállat. A rossz melltartó hámsérüléseket is okozhat, amelyekre végképp nics szükségünk – egyetlen életkorban sem.

4. Tangabugyi

Sosem volt szép. Sosem volt értelme. Ráadásul egészségtelen is.

5. Dobozos hajfesték

Nemegyszer írtunk arról, hogy az ősz haj mennyire stílusos, ha odafigyelünk rá, ha felvállaljuk, és megtanuljuk viselni. Legyünk büszkék a korunkra, a tapasztalatunkra, az életbölcsességünkre. Arra, hogy merünk önmagunk lenni!

Természetesen ha a hajfestés mellett döntünk, akkor sem vagyunk kevesebbek vagy többek. Ha úgy érezzük, úgy maradunk önmagunk, festessük be a hajunkat. Mi csak arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy az ősz haj is lehet nagyon nőies és gyönyörű.