×

Stílus

Katalin hercegné stílusvetélytársai: Letícia spanyol királyné

Katalin hercegnétől sokat tanulhatunk, ha stílusos megjelenésről van szó. Csak nagyon ritkán követ el divatbakit. Számtalan olyan ötletet kölcsönözhetünk tőle, amelyet hétköznapi nőként is alkalmazhatunk, ha stílusosan szeretnénk megjelenni. A jövőben olyan nőket mutatunk be, akiktől szintén nagyon sokat tanulhatunk. Elsőként Letícia spanyol királyné öltözködését vesszük górcső alá.

VI. Fülöp spanyol király felesége az első nem nemesi származású királyné Spanyolországban, stílusa azonban több mint arisztokratikus. A korábban újságíróként (mi több, haditudósítóként is) dolgozó királyné 2004. május 22-én ment férjhez Fülöphöz, aki akkor még hercegi címmel rendelkezett. Anyósa, Zsófia királyné készítette fel a jövendő szerepére. Már asztúriai hercegnéként, most királynéként is a rák elleni küzdelem élharcosa, számos jótékonysági szervezet támogatója.

Mit tanulhatunk stílus terén a spanyol királynétól?

1. Támogassuk a hazai divattervezőket, alkotókat, kézműveseket

Letícia spanyol királynéra jellemző, hogy rendszeresen viseli spanyol divattervezők ruháit, ezzel is támogatva a spanyol divatot. Ha tehetjük, mi is vásároljunk hazai divattervezőktől, alkotóktól, kézművesektől. Szerencsére vannak olyan pici műhelyek, alkotók, akik nem megfizethetetlen áron dolgoznak.

2. Ne féljünk ugyanazt a ruhát felvenni többször is hivatalos eseményre

A királyné valószínűleg megtehetné, hogy minden hivatalos eseményre másik ruhát vesz fel. Szerencsére nem így döntött, vannak olyan ruhái, amelyeket rendszeresen visel. Ha ballagásra, esküvőre, üzleti útra, munkahelyi vacsorára, hivatalos rendezvényre kapunk meghívást, nekünk sem kell állandóan új ruhát viselnünk. A legjobb, ha van egy alapdarabunk, amelyet különböző módon tudunk viselni: másik blézerrel, más kiegészítőkkel. Sőt, nem is feltétlenül kell a saját ruhánkat hordani minden esetben: ha megtehetjük, kölcsönözzünk vagy kérjünk kölcsön.

2017 márciusa:

https://www.instagram.com/p/BRJmOdaDLV3/

2018 januárja:

https://www.instagram.com/p/BeGwkG3nd3z/

2017 áprilisa:

https://www.instagram.com/p/BStbhHsFuD0/

2018 januárja:

https://www.instagram.com/p/BelrA-VHm-X/

2017 májusa:

https://www.instagram.com/p/BTotec8l6TR/

2017 novembere:

https://www.instagram.com/p/BcDaABJFqfy/

3. Viseljünk bátran élénk színeket

Letícia spanyol királyné pontosan tudja, milyen színek és mely árnyalatok állnak neki a legjobban. Szívesen visel élénk színeket: zöldet, pirosat, sárgát. Az élénk árnyalatokról és vibráló színekről nem kell lemondanunk idősebb korban sem, csak azt érdemes tudni, melyek állnak a legjobban.

https://www.instagram.com/p/BdQoe12n64e/

https://www.instagram.com/p/BbKyNymFy-m/

https://www.instagram.com/p/BZq4hU4g5Rl/

https://www.instagram.com/p/BXnkQYkFvSM/

https://www.instagram.com/p/BTrIWqMlyLM/

4. Erős, határozott nőként se féljünk a virágmintától

A virágminta az egyik legnőiesebb motívum, érdemes rendszeresen hordani, ha szeretnénk nőiesebb, stílusosabb megjelenést. Viseljünk hozzá egyszínű cipőt, finom ékszereket.

https://www.instagram.com/p/BZyxkvWAi52/

https://www.instagram.com/p/BZrS-RzAn9l/

https://www.instagram.com/p/BXnk6uJl-z7/

5. Nem a méret a fontos, hanem a feszesség

Ideje megtanulnunk, hogy ne sopánkodjunk azon, milyen méretű ruhát viselünk vagy hány kilót nyomunk. Nem akkor áll rajtunk jól a ruha, ha vékonyak vagyunk, mint a modellek. A méretnél és a kilóknál sokkal többet számít a testünk feszessége, mert így sokkal több anyag, sokkal több minta, sokkal több szabásvonal állhat jól. Bár a spanyol királyné olyan vékony, hogy tűbe lehetne fűzni, jól látszódik a fotókon, hogy milyen elképesztő kondiban van. A rendszeres testmozgás valószínűleg azért is fontos az életében, mert így könnyebben legyűri a felelősséggel járó stresszt is, amit királynéként nap mint nap meg kell élnie.

https://www.instagram.com/p/BbAfBKPlwxB/

https://www.instagram.com/p/BYCEiPpAN-o/