Stílus

Csinosan a munkahelyen: szuper ötletek az irodai öltözködéshez

A legtöbb munkahelyen létezik dress code, vagyis a munkáltatónak bizonyos elvárásai vannak az ott dolgozók öltözködését illetően. Ahol egyenruhában kell dolgozni, ott nincs nagy tévesztési lehetőség, de a legtöbb helyen az úgynevezett irodai stílus az elvárás – ezen belül azonban ránk van bízva, mit veszünk fel. Mutatunk néhány ötletet, hogy a munkahelyünkön is csinosak legyünk, avagy íme pár szuper ötlet az irodai öltözködéshez.

Leginkább az irodában dolgozók tapasztalják meg, hogy nem mindegy, miben mennek dolgozni. Általában minden munkahelyen megvan az elvárt „dress code”, vagyis kimondva-kimondatlanul jelzik az ott dolgozók felé, hogy miben menjenek be dolgozni. Vagy nem jelzik, de valahogy megérzik a kollégák, mit illik.

Azt gondolhatnánk, hogy az ilyen irodai vagy hivatali stílus megáll a kiskosztümnél vagy egy fekete nadrág és fehér ing kombinációnál, de nem így van. Meglepő lehet, mennyi lehetőségünk van akkor is, ha egyébként valamennyire mégis szabályozzák a megjelenésünket.

 

 

Szoknyában az irodában

Az világos, hogy a miniszoknya nem megengedett a munkahelyen. De akkor milyen hosszú legyen a szoknyánk? Persze mindenkinek más szoknyahossz áll jól, és más fazon, de egy nő valahogy érzi, hogy mi az, ami már „irodaképes”, és mi az, ami még túl rövid ahhoz, hogy felvegyük a munkahelyünkre. A térd fölött, illetve térd alatt érő hossz között szoktunk leginkább válogatni, és ott vannak persze a hosszú, szinte földig érő fazonok – vagyis van bőven miből válogatni.

Fazon szempontjából talán a ceruzafazon a legcsinosabb, de a klasszikus kosztümszoknyák is népszerűek. És egy egyszerű, egyszínű szoknyát is külölegessé lehet tenni egy elegáns inggel, blúzzal, vagy olyan felsővel, ami fedi a vállunkat, nem átlátszó, de nem is áttetsző. És ha az etikettet vesszük, a melltartó minden esetben kötelező.

 

 

Zakók és kardigánok

Néhány éve reneszánszukat élik a klasszikus szabású pulóverek, de a nagy, vastag, puha és meleg darabok is divatosak – pontosabban divatosak voltak a télen, de az egyre enyhébb időben már örömmel cseréljük le a pulóvereket kardigánokra, zakókra, különösen, hogy remélhetőleg lassan kabátot sem kell vennünk ezekre a ruhadarabokra.

A kardigánok szabása függ a stílusunktól, és hogy mi illik az adott szettünkhöz színben és fazonban is, természetesen. A zakó pedig igazán elegánssá teheti az öltözékünket, és ne ragaszkodjunk a feketéhez vagy a szürkéhez, a különböző (pasztell vagy élénk) színek igazán vidámmá tehetik a megjelenésünket, viszont ebben az esetben igencsak oda kell figyelni az összhatásra, hogy a szín ne legyen sok, és passzoljon a többi ruhadarabhoz.

 

 

Viselhetünk-e farmert?

A farmer örök, soha nem megy ki a divatból, és szinte minden helyzetben hordható, viszont egyes munkahelyeken kifejezetten kérik a kollégákat, hogy mellőzzék. Ha azonban nincs ilyen kérés, akkor nyugodtan felvehetjük egy csinos blúzzal, zakóval, egy divatosabb felsővel – a variációk tárháza szinte végtelen. Vehetünk akár farmerszoknyát is, természetesen a megfelelő hosszban és stílusban.