Stílus

Természetes fiatalító módszerek az ázsiai nők ajánlásával

Az ázsiai nők messze földön híresek arról, hogy a korukat meghazudtolva tűnnek fiatalnak és egészségesnek, ráadásul a fogyókúra sem igen szerepel a mindennapi problémájuk között, olyan vékonyak, csinosak. Kirby Koo újságírónak is hasonló a véleménye, bár ő a születésénél fogva szerencsés helyzetben van, merthogy kínai felmenőkkel büszkélkedhet. Tapasztalatai alapján összegyűjtötte azokat a természetes fiatalító módszereket, amik segíthetnek az ázsiai nőknek abban, hogy sokáig fiatalok és gyönyörűek maradjanak.

Zöld tea

Az ázsiai nők rengeteg zöld teát fogyasztanak. Az ital jótékony hatásairól már mi is írtunk: tele van antixoidánsokkal és gyorsítja az anyagcserét – hogy csak ezt a kettőt említsük a többi közül.

Szója

Jellemzően növényi alapú fehérjéket fogyasztanak, az étrendjük egyik alapvető élelmiszere a szója, ami egészséges alternatíva lehet a vacsora elkészítése esetén.

Mozgás

A nagyvárosok tömegközlekedése olyan kiépített, hogy egyszerűbb azzal közlekedni nap mint nap, mint saját autóval. Vagyis ennek is köszönhetik, hogy viszonylag sokat mozognak – napi rendszerességgel hosszabb, rövidebb ideig.

Fotó: Unsplash/ Ta Ching-Chen

Fotó: Unsplash/ Ta Ching-Chen

Napsütés

Pontosabban igyekeznek elbújni a napsugarak káros hatásai elől. Arckrémekkel, ernyővel, kalapokkal takarják az arcukat.

Friss gyümölcs

Szeretik a desszertet, csakhogy náluk ez többnyire friss gyümölcsből áll. Esetleg megtalálhatók benne a diófélék, vagy ismételten a szója (tofu). Ez nagy arányban csökkenti esetükben a kalóriabevitelt.

Gyömbér

Sütve, levesben, teában – sokféle módon belecsempészik a gyömbért az étrendjükbe. A gyömbér pedig köztudottan serkenti a vérkeringést, valamint javítja az immunrendszer működését.

Belülről gyógyulnak

A kínai orvoslásban a különböző betegségeket nem feltétlenül gyógyszerekkel, sokkal inkább gyökerekkel, növényekkel, főzetekkel kezelik.