Stílus

A citrom eddig ismeretlen felhasználási területei

A citrom nemcsak a konyhában, de a fürdőszobában is hasznunkra lehet, hiszen rengetegféleképpen felhasználhatjuk a szépségápolásban is.

A citrom egészségünk őre, hiszen magas C-vitamin-tartalmával erősíti immunrendszerünket, és segít megküzdeni a gyulladásokkal, vírusos fertőzésekkel. De nem csak belsőleg érdemes alkalmaznunk – a szépségápolás különböző területein is bevethetjük.

Akne ellen

Erős fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatása révén a makacs akne ellen is bevethetjük. Ehhez egy citrom levét facsarjuk egy kis tálkába, áztassunk bele vattakorongot, majd töröljük át vele arcunkat. Hagyjuk hatni néhány percig, majd vízzel mossuk le. Ne aggódjunk, ha egy kicsit csípi a bőrünket, ez természetes.

Fotó: Pexels/ CCO License

Fotó: Pexels/ CCO License

Érdes sarkakra

A szandálszezonban könnyen berepedezhetnek sarkaink, ami nem nyújt túl szép látványt. Próbáljuk ki a citromos puhítást: vágjunk félbe egy citromot, és néhány percen át dörzsölgessük vele sarkainkat. Ezt a módszert egyébként könyökünkön is alkalmazhatjuk, valamint minden olyan testrészünkön, ahol érdes a bőrünk.

Bőrszépítés

Ha nincsenek különösebb bőrproblémáink, akkor is fontos az arcápolás. Két evőkanál kókuszvízbe keverjünk egy kis citromlevet, majd ezzel töröljük át arcunkat lefekvés előtt. Ezzel megtisztítjuk pórusainkat és hidratáljuk bőrünket.

Körömfehérítés

Ha gyakran lakkozzuk körmeinket, az a körömfelszín besárgulásához vezethet. Ezt elkerülendő néha tartsunk szünetet, és áztassuk be körmeinket olívaolaj és citromlé keverékébe. Ez a kezelés nemcsak fehérít, de hidratál is.

Ajakápolás

Kicserepesedett, száraz ajkak esetében is segítségül hívhatjuk a citromot. Vágjunk le belőle egy karikát, és ajkainkkal cuppantsunk rá többször egymás után. Ne mossuk le.