Stílus

Éveket ad hozzá az arcunkhoz ez a néhány frizurabaki

Míg egy jól eltalált színnel és formával akár éveket is letagadhatunk a korunkból, idősebbnek is látszhatunk, ha nem megfelelő frizurát választunk. A következőkben a leggyakoribb tévedésekről lesz szó, melyek virtuálisan növelik az éveink számát.

Egyenes vágás

Az egyenes vágástól talán egyszerű és klasszikus hatást várunk, azonban igen kevés embernek áll jól, főleg 40 fölött. Ezek a fazonok túl mereven, laposan keretezik az arcot, így ráirányítják a figyelmet a ráncokra, és előnytelen színben tüntethetik fel a vonásainkat. Sokkal jobban járunk, ha lépcsőzetes vágást választunk, mely tartást ad a hajnak, és lágyabb, nyitottabb esésével fiatalosabb hatást kölcsönöz az arcnak.

unsplash.com/Bruce Dixon

unsplash.com/Bruce Dixon

Tömött frufru

Sokan választják a frufrut, hogy eltakarják a homlok ráncait, azonban az előbb említett probléma a vastag, tömött frufru esetében is igaz. Helyette inkább könnyű, vékony vágást válasszunk.

Túl sötét haj

A hajfesték nagyon hasznos eszköz lehet az idővel való küzdelemben, feltéve, hogy eltaláljuk a megfelelő színt. A túl sötét ugyanis nemcsak sápaszt és kiemeli a bőrhibákat, de általa túlságosan laposnak is hathat a hajunk. Az ideális megoldást az jelenti, ha több színt alkalmazunk: akár ugyanannak a színnek a különböző árnyalataival, akár világosabb tincsekkel dobjuk fel a hajkoronánkat, biztosak lehetünk benne, hogy külsőnknek friss, fiatalos megjelenést biztosít.

Túl szilárd a frizura

A hajlakk nagyszerű találmány, mellyel megfékezhetjük a legrakoncátlanabb tincseket is, de bánjunk vele takarékosan, mert könnyen túl merev, szoborszerű hatást kölcsönözhet nemcsak a hajunknak, hanem az egész külsőnknek. Arról nem is beszélve, hogy a haj szárazabbnak, fakóbbnak tűnik általa. Olyan hajspray-t keressünk inkább, mely rugalmas tartást biztosít, és segít abban, hogy megőrizzük a hajunk természetes esését, esetleg még némi pluszcsillogásra is szert tehetünk általa.

Rossz helyen van a választék

Szintén gyakori hajhiba, hogy rossz helyre kerül a választék. A legjobb, ha nem középen választjuk el a hajunkat, de nem is megyünk vele túlságosan ki a szélre. Inkább hagyjuk, hogy természetesen, könnyedén essen valamelyik oldalra.