Stílus

3 vitaminnal dúsított arcpakolás, amit otthon is elkészíthetünk

A népszerű drogériákból és az ismert katalógusokból is beszerezhetjük azokat a termékeket, amik szebbé varázsolják arcunkat, azonban miért ne próbálnánk ki olyan praktikákat, amik már önmagukban tartalmazzák azokat a vitaminokat, amelyek szépségünkhöz elengedhetetlenek? Ráadásul mindezt adalékanyagok nélkül, természetesen.

Elég néhány egyszerű összetevő, és máris kezdődhet az alkotási folyamat, amelyhez egy nyugodt szombat este vagy vasárnap délután épp ideális.

Mézes arcpakolás

Ha nagyon száraz a bőrünk, akkor az állandó krémezés sajnos nem fog segíteni. Valamilyen vitaminnal kell megtámogatni a bőrünket, mert nagy valószínűség szerint annak hiánya okozza a problémát. A mézben található propolisz és egyéb aminosavak képesek táplálni az arcbőrt, és hidratálni is azt. Készítsünk mézes arcpakolást, amit végtelenül egyszerűen bárki meg tud csinálni otthon is.

Verjük fel egy egész tojásnak a sárgáját, adjunk hozzá egy evőkanál virágmézet, és 4-5 evőkanál hideg tejjel hígítsuk fel. Keverjük össze újra az egészet, és máris felvihetjük az arcbőrünkre. Hagyjuk rajta körülbelül 20 percig, majd langyos vízzel mossuk le.

Fotó: Pexels/ CC0 License

Fotó: Pexels/ CC0 License

Banános arcpakolás

Arcbőrünk vitalitásának megőrzése érdekében érdemes időnként felrakni rá ezt a banános arcpakolást, hiszen feszesíti és egészségessé teszi arcbőrünket, vitalizálja azt.

Villával egy kissé pöttyös banánt törjünk szét, és ha már eléggé pépes, akkor facsarjuk hozzá egy fél citrom levét. A masszát vigyük fel arcbőrünkre, majd 20 perc várakozás után szintén mossuk le langyos vízzel. Az eredmény láthatóan önmagáért beszél majd.

Lisztpakolás

A fiatalság forrása valóban a lisztben keresendő, hiszen olyan pakolás készíthető belőle, amelynek köszönhetően éveket vagyunk képesek letagadni. Elkészítése roppant egyszerű, kizárólag két kanál általunk választott teljes kiőrlésű lisztre, egy kis csészére és egy kevés vízre lesz csak szükségünk.

A lisztet szórjuk bele a csészébe, és folyamatos kavargatás mellett annyi vizet adjunk hozzá, amennyi által egy masszív, se nem szilárd, se nem folyékony masszát kapunk. Ezt máris felvihetjük az arcbőrünkre, közben két szelet uborkát helyezzünk el a szemhéjunkon, majd 20 perc relaxálás után langyos vízzel le is moshatjuk a pakolást, hogy tükörbe nézve a fiatalabb énünk nézhessen ránk vissza.