Stílus

A legszebb divatszínek 2018 őszére – már most rajongunk értük

Ahogy közeledik az ősz, vágyni kezdünk a testesebb, izzóbb árnyalatok, a puha színek után. Szerencsére a trendelőrejelzéseket már hónapokkal ezelőtt felvázolták a szakemberek, így nekünk csak annyi a dolgunk, hogy válasszuk ki a kedvenc árnyalatunkat.

A piros körte aromája

A Pantone által javasolt őszi trendszínek közül a Red Pear („piros körte”) árnyalat az egyik kedvencünk. Igazából nevezhetjük bárhogy, benne van az őszi levelek izzása, a testes vörösbor árnyalata.

 

 

Pipacskirálynő

Az ősz nem a komorságról, hanem az izzó árnyalatokról szól. A Pantone által javasolt Valiant Poppy (azaz a pipacspirosnál is pirosabb árnyalat) sokak számára túl merésznek tűnhet, pedig itthon sokan viselhetnék. A legtöbb magyar nő ugyanis a tél színtípusba tartozik, nekik pedig kifejezetten izgalmasak ezek az izzó színek.

Ha a pipacspiros inkább narancs felé hajlik, akkor az élénk tavasz típusú hölgyek is királynőien érezhetik magukat benne. A magyar nők és a színek kapcsolatáról ebben a cikkben írtunk bővebben.

 

 

A Sargasso-tenger kékje

Létezik egy tenger a Földön, valahol az Észak-Atlanti-óceán közepén, amelynek nincsen partja. A Sargasso-tenger ihlette az ősz jolly joker árnyalatát, ezt a bámulatos sötétkéket. Sokan azt hiszik, a fekete az, ami mindenhez passzol, pedig valójában a sötétkékkel nem lehet igazán bakot lőni.

 

 

Kvézálzöld

Közép-Amerikában él egy madár, Guatemala nemzeti jelképe, amely szerepel a zászlón és a címeren is. Itthon ugyan nem ismerjük, csak a Pantone színmesterei miatt, akik erről az állatról nevezték el az egyik legszebb őszi árnyalatot, a fenséges kvézálzöldet.

 

 

A szürke csendje

Az intenzív árnyalatok mellett természetesen jelen vannak a visszafogottabb színek is. A Quiet Grey („csendes szürke”) nevű árnyalat az egyik legkönnyebben illeszthető be a ruhatárunkba, ha hideg színtípusba tartozunk. Valójában nem kelt nagy feltűnést, hűvös ellenpontja az izzó árnyalatoknak, egy biztos pont, ahol megnyugszik kicsit a szemünk.

 

Hogyan válasszuk ki, melyik trendszín illik hozzánk?

„Az aktuális trendszínek fontosak olyan szempontból, hogy ezeket használják fel a divatházak és a fast fashion üzletek is az aktuális kollekciók kialakításánál. Az, hogy ez nekünk jól áll-e, egy teljesen külön történet. Ha tisztában vagyunk a saját legjobb színeinkkel, akkor a trendszínek csak annyiban befolyásolnak, hogy csak azokat emeljük be közülük az öltözködésünkbe, amik illenek hozzánk. A többit pedig meghagyjuk a többi hölgytársunknak” – mondja Cseke-Kovács Zsófi szín- és stílustanácsadó, személyi stylist.

A legszebben azok a színek állnak, amelyek kiemelik a természetes szépségünket, azaz smink nélkül is csodálatosan nézünk ki bennük. Ez azt jelenti, hogy egészségesebbnek tűnik a bőrünk színe, csillog a szemünk, rózsás az orcánk, vagy épp aranyfény ragyog be bennünket. Kicsit úgy tűnik, mintha a szerelemről írnánk, ugye? Nos, a hozzánk legjobban illő árnyalatoknak valóban ilyen hatása van. Megéri egyszer kipróbálni!