Stílus

Egy összetevős hajpakolások a dús és erős tincsekért

Nyár végén érdemes némi pluszfigyelmet szentelnünk a hajunknak, hogy ellensúlyozzuk a napsütés szárító hatását, melynek egész nyáron ki voltunk téve, de a következő alapanyagokat akkor is érdemes kipróbálnunk, ha csak általában szeretnénk rendbe tenni, erősíteni és hidratálni a frizuránkat.

Szerencsére a hajunk hamar meghálálja a törődést, és már egy-egy pakolással is látványos eredményeket érhetünk el. Ráadásul a következő, egyszerű összetevők legtöbbje valószínűleg megtalálható a konyhánkban.

Egyéjszakás olajos pakolás

Ha igazán száraz a hajunk, akkor nyugodtan hidratálhatunk vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag olajokkal, melyek táplálják a fejbőrt, és visszaállítják a haj természetes állagát. A legjobb hidratáló olajok a kókuszolaj és az avokádóolaj, ha a hajunknak különleges táplálásra van szüksége, akkor a jojobát vagy az olívaolajat használjuk, ha pedig szeretnénk helyrehozni a károsodásokat, az argánolaj ajánlható a leginkább. Negyedcsészényi olajat oszlassunk el a hajunkon, ha elég, akkor csak a hajvégeken. Csatoljuk fel, és húzzunk rá zuhanysapkát. Legalább egy óráig hagyjuk így, de akár egész éjszakára is rajta maradhat. Másnap alaposan mossuk meg a hajunk, míg teljesen eltávolítjuk az olajat.

unsplash.com/element5 digital

unsplash.com/element5 digital

Joghurtos kondicionálás

A joghurtban található fehérje és zsír táplálja a hajat, és segíthet az esetleges károsodások helyrehozásában. Mossuk meg a hajunkat, majd töröljük meg, ezután oszlassunk el rajta egy csésze joghurtot. Hagyjuk rajta 20 percig, öblítsük le, ha szükséges, használjunk egy kis sampont, majd kenjük be balzsammal.

Tojásos hajerősítő

Ha a hajunk különösen merev, száraz, és könnyen töredezik, a tojás jelentheti a legjobb megoldást, mely fehérje-, biotin-, és B-vitamin-tartalmának köszönhetően erősíti a hajat, és gyorsítja a növekedését. Emellett a kutatások szerint segíthet a hajhullás kezelésében is. Fél csésze felvert tojást öntsünk a hajunkra, majd masszírozva oszlassuk szét rajta. Hagyjuk fenn 20 percig, majd mossuk meg a hajunk, és kenjük be balzsammal.