Stílus

Kiderült: ez lesz az év színe 2019-ben

Ahogy minden évben, úgy idén is kihirdette a Pantone az év színét. Választásukat azzal indokolták, hog ez az élénk és meleg árnyalat kényelmet és energiát sugároz, amelyre nagy szükségünk lehet egy folyamatosan változó világban. És hogy melyik ez a szín? Íme!

Kihirdette idén is a Pantone az év színét, ami pedig nem más, mint a 16-1546 Living Coral, amit élő korallként fordíthatnánk magyarra. A választásukat azzal indokolták, hogy ez az élénk, mégis lágy szín meleg és tlpláló, amely kényelmet és biztonságot, valamint energiát sugároz magából, erre pedig sokunknak szüksége lehet a folyton és folyamatosan változó életünkben, környezetünkben.

A szakemberek azt mondták, hogy azért esett erre az árnyalatra a választás, mert manapság a digitális technológia és a mindennapok felgyorsultsága, valamint a közösségi média nagy társadalmi szerepe miatt egyre fontosabb az emberek számára, hogy saját és konkrét élményeket keressenek, gyűjtsenek, amelyek lehetővé tehetik számukra a kapcsolatok kialakítását, fejlődését és azok meghittségét. A Pantone 16-1546 Living Coral barátságos és élénk színével erre ösztönözhet bennünket és segíthet számunkra a szorosabb és tartalmasabb barátságok kialakításában. Jelképezi az optimizmust és a boldogságot.

Az év színe

A Pantone már lassan 20 éve minden esztendőben kihirdeti az év színét. Ezek a színek pedig visszaköszönhetnek például a divat, a lakberendezés és az ipari formatervezés területein, de akár a termékek csomagolásában vagy a különféle grafikai tervezések során is.

Az év színének kiválasztása egy hosszú folyamat, a szakemberek gondosan mérlegelnek és terveznek előtte, mire kimondják a végleges döntésüket. Minden évben új színhatásokat keresnek, amelyek szerintük illenek az emberek hétköznapjaihoz, illetve kifejezik azt az irányvonalat, trendet, amely a leginkább visszaadja az életünkre jellemző, az életünkben fontos dolgokat.