Stílus

Megvásárolható Kate Middleton ikonikus eljegyzési gyűrűjének mása

Katalin hercegné ikonikus ékszereinek és Dianától „örökölt” eljegyzési gyűrűjének olcsóbb másai könnyen hozzáférhetők az interneten.

Vilmos herceg édesanyja, Diana hercegné kék zafírral és gyémántokkal díszített gyűrűjét adta Katalinnak 2010-ben, amikor megkérte a kezét. A Vilmos számára kiemelt jelentőséggel bíró gyűrű értékét körülbelül 300 ezer angol fontra – ez több mint 100 millió forintnak felel meg – becsülik, a világ legdrágább eljegyzési gyűrűi között tartják számon. Ráadásul nagy valószínűséggel egyúttal ez minden idők leghíresebb királyi eljegyzési ékszere is…

Darwen, 2011. április 11. VILMOS herceg, a brit trónörökös, a walesi herceg elsőszülött fia és a menyasszonya, Kate MIDDLETON a darweni Witten Country Parkba érkezik délnyugat-angliai látogatásán. A jegyespár esküvőjét április 29-én a londoni Westminster apátságban tartják. (MTI/EPA/Lindsey Parnaby)

(MTI/EPA/Lindsey Parnaby)

Az ékszer kivételes szépségű, nem véletlen, hogy amint felkerült Kate ujjára, szinte azonnal árusítani kezdték a másolatokat (vagyis inkább eléggé hasonló darabokat) a divatcégek – nagyjából 20 font alatt, azaz pár ezer forintért.

Darwen, 2011. április 11.VILMOS herceg, a brit trónörökös, a walesi herceg elsőszülött fia és a menyasszonya, Kate MIDDLETON a darweni Witten Country Parkba érkezik délnyugat-angliai látogatásán. A jegyespár esküvőjét április 29-én a londoni Westminster apátságban tartják. (MTI/EPA/Lindsey Parnaby)

A 18 karátos zafír ékszer platinabevonatú „mása” persze csak távolról emlékeztet az ikonikus ékszerre, de rendkívül elegáns, divatos, és akinek „van rá szeme”, az rögtön kiszúrja, hogy milyen ékszerről van szó. És hiába telt el 9 év a hercegi eljegyzés óta, a „replikák” népszerűsége nem csökkent. Sőt, még változatok is készültek az ékszerből, habár ezek időről időre elérhetetlenné válnak az üzletekben.

A „királyi” csecsebecsék ugyan halovány másai az eredetinek, de hát nem kaphat mindenki százmilliós eljegyzési gyűrűt – egy hercegtől. Persze ez egyáltalán nem baj…