Stílus

Budapestre jön a világ egyik legzseniálisabb tervezője

Gaultier, Prada, Louis Vuitton, a Ferrari, és az Orient Express – csak néhány márka azok közül, amelyeknek már tervezett a világ egyik legfelkapottabb és legismertebb tervezője, Marc Ange. A designer és művész, akinek munkáit Ázsiától Los Angelesig csodálják, hamarosan Budapestre érkezik, hogy a S/ALON kiállításon mutassa be fantasztikus alkotásait először a magyar nagyközönség számára.

Marc Ange 2008-ig luxusautók tervezésével foglalkozott, majd megalapította a Bloom Room design ügynökséget, amely hamarosan a legfelkapottabbak közé tartozott Franciaországban, és gyorsan meghódította Ázsiát, 2016-ban pedig Los Angelest is. Marc álomszerű bútoraival és kiegészítőivel az elmúlt években rendre lenyűgözte a nemzetközi design szcénát, hamarosan pedig Budapestre érkezik, hogy különleges alkotásait bemutassa a hazai közönségnek is. A művész és tervező munkáival a S/ALON Budapest Lakástrend Kiállításon vesz majd részt.

Marc Ange. Forrás: S/Alon

Marc Ange. Forrás: S/Alon

Marc Ange az elmúlt években olyan ikonikus márkákkal dolgozott együtt, mint a Jean Paul Gaultier, a Christian Louboutin, a Paco Rabanne, a Prada, a Louis Vuitton, a Ferrari, a Moet et Chandon, az Orient Express, tervezett számukra termékeket, vagy tereket. Jelenleg Los Angelesben alkot, ahol magánotthonokra dolgoz ki design koncepciókat, miközben nem csak használja, de újra is értelmezi a los angelesi építészet ismert fordulatait. Emellett tervezői munkásságát éttermekre és szállodákra is kiterjesztette.

Forrás: S/ALON

Forrás: S/ALON

A francia-olasz művész és tervező jól ismert arról, hogy lélegzetállító bútordarabokat helyez el olyan terekben, melyek egy rég elfeledett, szinte gyermeki álom ködös emlékét idézik vissza. A 2019-es Milánói Design Héten An Extraordinary World, azaz „Egy rendkívüli világ” című kiállításával jelent meg, szeptember 20-22. között pedig a Budapest Arénában lesz megtekinthető alkotása. A magával ragadó enteriőrben helyet kap a Le Refuge de la Nuit heverő, a Refuge álló és asztali lámpák variációi, az Astral dohányzóasztal, valamint a pók-szerű Les Araignées karosszékek és az Araignée szófa is, melyek Marc gyermekkori félelmeiből, álmaiból és friss élményeiből táplálkoznak.