Stílus

Folk kollekciót tervezett a menyasszonyi ruhák szakértője

A Daalarna legújabb FOLK kollekciója visszatérés a gyökerekhez. A ruhák olyan helyszínen keltek életre, mint a Hortobágy, a magyar puszta utánozhatatlan hangulatával, vagy a Skanzen gyönyörű, korhű épületeivel.

Benes Anita ruháinak már nem csak mi magyarok, hanem az egész világ a csodájára jár. Ezúttal egy csipet hazait is belecsempészett a mindig letisztult és kifinomult stílusába. Hagyomány és modernitás, régi és új találkozik az új FOLK kollekcióban, amely formavilágában a magyar népművészetet ötvözi a Daalarna stílusára jellemző nőiességgel és kifinomultsággal.

Fotó: Papp Éva & Schneider Zoltán

Buggyos ujjak, kötények, rakott és húzott technikával készült, háromnegyedes szoknyák, geometrikus és virágmotívumok, valamint csipkefodor és gyöngy díszítések teszik egyedivé ezeket a bohém és romantikus összhatású esküvői ruhákat.

A megszokott esküvői anyagok, mint a csipke, a tüll, vagy az organza mellett feltűnik a kollekcióban a pamut, a vászon és a pamutcsipke is. Ezzel még autentikusabbá téve a ruhák stílusát, ugyanakkor ügyelve arra, hogy ne nehezüljenek el. Az új kollekcióval Benes Anita nemcsak a népviselet, mint öltözködési mód egyediségére, hanem az akkori nemzedékek takarékosságára is szeretné felhívni a figyelmet.

Fotó: Papp Éva & Schneider Zoltán

„Régen egy esküvői, ünnepi ruha egészen az életük végéig elkísérte a nőket – ennek megfelelően választották az anyagot, a szabást és a színeket is. Nagyon szimpatikus számomra az a logika és szellemiség, ahogy egy ruhát kialakítottak: tisztelettel bántak az anyaggal, ezért a lehető legkevesebb pazarlással dolgoztak. A mai szóhasználattal élve igazi alapdaraboknak nevezhetők ezek a viseletek, amelyek egy pazarlásmentesebb és fenntarthatóbb világ örök emlékei” – áll a márka közleményében.