Stílus

Elő a pulcsikkal, közelít a hideg!

Nem vészjelzés, csak figyelmeztetés: levehetjük a felső polcokról a meleg pulcsikat. Viselhetjük őket hétköznap, de még különleges alkalmakkor is.

Nyugodtan elfeledkezhetünk arról a képzettársításról, miszerint a pulóver egyenlő a kinyúlt, kibolyhosodott csakis és kizárólag otthon hűvös napokon viselhető alapdarabbal. A pulóver ugyanis jóval több ennél. Lehet elegáns, sportos vagy hétköznapi, no persze egyáltalán nem mindegy, hogy milyet is választunk. A Fashion Days stílusszakértője most három jól kihasználható alapdarabot mutat be, hogy ezt bebizonyítsa.

 

Az irodai pulcsi 
A blézerek és blúzok helyett válasszunk bátran egy elegánsabb fazonú pulcsit a munkában töltött napokra is. Ez a kifinomult színvilágú, visszafogottan díszített darab egy egyszerű nadrággal és elegáns bokacsizmával is jól mutat, ráadásul melegebb is a hagyományos irodai ruhadaraboknál.

Fotó: Fashion Days

Amíg tart a vénasszonyok nyara, addig mi egy laza szabású fekete nadrágot, klasszikus körömcipőt és egy fekete átmeneti kabátot javaslunk mellé. Mellé nagy shopper fazonú táskát válassz, ami elnyel mindent, amire csak szükség lehet egy rohanós napon. Néhány különleges, mégsem hivalkodó ékszerrel pedig egy kis csillogást csempészhetünk a mindennapokba.

 

A sportos

A garbók idén különösen divatosak, kifejezetten a sportos, hétvégi programokhoz ajánljuk őket, hiszen rendkívül praktikusak. Viseljük laza farmerrel, egészítsük ki egy kabáttal, széldzsekivel és persze a bakancsot vagy sportcipőt se felejtsük el.

Fotó: Fashion Days

Idén bátran kombinálhatod a sportos stílust az elegánsabb darabokkal is: egy garbó fölé blézert venni például igazán sikkes. Hogy tovább növeljük a praktikum faktort, vegyünk hozzá egy hátizsákot.

 

Fotó: Fashion Days

Különleges alkalmakra
Bár sokszor eszünkbe sem jutna, a különleges alkalmakon is viselhetünk pulcsit. Randi, a legújabb étterem kipróbálása este a barátnőkkel, esetleg színház: egy jól megválasztott pulóver ezekben a helyzetekben sem fog cserbenhagyni minket.

Ehhez a geometrikus mintájú, egyszerű, vékonyabb szövésű darabot a piros kiegészítők dobják fel. Hideg időben szoknyával és vastag fekete harisnyával mutat igazán jól. A bőr hatású szoknyák és dzsekik az idei szezon kedvencei, ezekkel is bátran párosíthatjuk kedvenc pulóverünket. Vigyázat, a feltűnő színek mellé óvatosan válasszunk ékszert, hogy ne legyen túl vad az összhatás.

Fotó: Fashion Days

Tipp:
Az őszi/téli öltözködés egyik legfontosabb alapelve a rétegezés, melyben a szezon legdivatosabb pulóverei tökéletes segítőtársaid lesznek. Viseld őket akár együtt is, izgalmas kombinációkat hozhatsz létre például egy egyszínű garbó és mintás kardigán párosításával. Arról nem is beszélve, hogy így a hőszigetelő hatást is növeled, és akkor még nem kell elővenned a rettegett télikabátot sem…