Stílus

5+1 tipp, hogy télen is megőrizzük hajkoronánk szépségét

A téli hónapokban a kinti hideg levegő a benti meleggel párosítva nagyban károsíthatja a hajat. Ilyenkor tincseink kiszáradnak, vesztenek fényükből és a szokásosnál is jobban töredeznek. Van azonban néhány jótancs, amit ha betartunk, sokat segíthetünk hajkoronánknak a hideg hónapokban.
  1. Használj kevesebb sampont!
    Ha tudsz kicsit csökkenteni a sampon mennyiségén, mindenképp használj kevesebbet. Ezzel a fejbőrödet is kíméled kicsit, és teret hagysz a természetes regenerálódásnak is.
  2. Válts olajos bázisú hajkondicionálóra!
    A téli kiszáradás ellen a legfontosabb a fejbőröd és hajszerkezeted nedvességének növelése. Az olajos kondicionálók segítenek bent tartani a nedvességet, így fényesebbek és egészségesebbek maradnak a tincsek.

    Fotó: Pexels.com/CC0 License

  3. Vigyázz a forró formázókkal!
    A száraz, töredezett hajat a hajsütővasak és göndörítők tovább károsíthatják. Ha tudsz, próbálj más formázási módokat választani, és tartsd távol a hajadtól a forróságot.
  4. Sose menj ki a házból vizes hajjal, de a hajszárítóval is vigyázz!
    Már nagymamáink is mindig ránkszóltak, ha vizes hajjal akartunk dolgunk után szaladni, és nem véletlenül. Nincs veszélyesebb annál, mintha a téli hidegekben nem szárítjuk meg tincseinket alaposan, ráadásul a hajkoronánk szépségét is tönkretheti. Viszont a ló túlsó oldalára sem érdemes átesni, bármennyire sietünk. Ahogy a forró hajformázók, úgy a hajszárító forró levegője és károsíthaja a hajunkat.

    Mindig viselj sapkát. Fotó: Unsplash/ Teddy Kelley

  5. Mindenképp viselj sapkát!
    Persze a sapka nem a szépen elkészített frizurák legjobb barátja, mégis ha tehetjük, húzzunk a fejünkre valamilyen fejfedőt! Nemcsak a megfázás ellen védenek, hanem a fejbőrünk egészségét is védjük, ha nem tesszük ki a fejünket a kemény hidegeknek. Ezen kívül lehetőség szerint puha anyagú sapkát válasszunk, amitől nem nő a töredezés veszélye.

5+1. Télen adj a hajadnak egy kis extra kényeztetést!
A hideg időben egyszer-egyszer adjunk hajunknak egy kis extra muníciót. Egy kis hajolaj vagy hajpakolás csodákra képes, és hajkoronád máris plusz erővel indul neki a napnak. Nem szükséges feltétlenül méregdrága szérumokat sem beszerzni, egy olívaolajos fejmasszástól például új erőre kaphatnak hajszálaid és fejbőrödet is ápolja.