Stílus

Így válassz csizmát az alakodhoz

Az idei téli trend egyik elengedhetetlen kiegészítője, a mindig vagány és divatos csizma! Ahhoz viszont, hogy a legmegfelelőbb lábbelit válaszd, számba kell venni, az alkatod, a combod méretét és a lábaid hosszát.

Magas sportos alkatra
A 2020-as év legvagányabb cipő trendjének első helyén a hosszúszárú combközépig érő csizma áll, de mivel ez a fazon a combokat
hangsúlyozza, csak keveseknek áll jól. Ha kicsit alacsonybab vagy, és nem szeretnéd kihagyni ezt a szexi viseletet, válassz kicsivel hosszabb szoknyát, amely fel van sliccelve az odalán, ezzel optikailag nyújtod a lábaid hosszát, és nagyon szexi, ahogy sejteően kivillan a hosszú csizmád.

A csizma nem csak hasznos, divatos is. Fotó: iStock.com/petrunjela

Homokóra vagy körte alkathoz
Ha csípőd kicsit erősebb, akkor a legjobb, ha a bokacsizmák közül válogatsz, mert ez pont azon a részén vágja el a lábad, amitől
karcsúbbnak hat. Ha alacsonybab vagy, a magassarkú bokacsizma legjobb döntés, de figyelj, hogy ne tűsarkút vegyél, mert télen nem könnyű egy ilyen cipőben közlekedni. Válassz extrám színű bokacsizmát, mint például a cseresznye piros, vagy a lila. Viseld csőfazonú farmerral, és sötétszínű blézerrel!

Pixabay/stephenwd4h0

Ha széles a vállad, és keskeny a csípőd
A fordított háromszög alkatú nők általában hasban erősebbek, és a lábaik vékonyabb alkatúak. Érdemes kihangsúlyoznod a lábaid, így nyugodtan választhatsz sípcsont középig, vagy térdig érő fűzős csizmát, amivel kihangsúlyozod a lábaid, és eltereled a figyelmet a szélesebb vállaidról. Minél nőiesebb fazonú csizmát választasz, annál jobban fog állni!

Fotó: Unsplash/ Nick Karvounis

Ha alma alkatod van
Ha nőiesebb alkatod van, válaszd a klasszikus egyszínű fekete vagy barna bőr térdhajlatig érő magassarkú csizmát! Ehhez vegyél fel mellben szabott tunikát, vagy ruhát, amelybe belesimul a csizmád, ezzel egybeolvasztva a szetted, és így karcsúbb hatást fogsz elérni.