×

Stílus

Olasz címlapon a hetven feletti Kossuth-díjas művésznő

A SilverChic Modellügynökség 40 év felettiek számára 2019-ben indult  azzal a céllal, hogy megmutassa az érett korban rejlő értékeket: azt a belső tartalmat, bölcsességet, amit csak az idő hozhat.

A projekt indulásakor biztosak voltak abban, hogy szeretnének megkeresni egy balerinát, akivel együtt dolgozhatnának – áll a SilverChcic modellügynökség közleményéből. Mint írják a számukra a balerinák azok, akik mindig is megtestesítették, megtestesítik a NŐT.

Uhrik Teodóra, 76 éves  Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar táncművész, balettpedagógus, egyetemi tanár, a Pécsi Balett ügyvezető igazgatója. Őt választották ki a projekt első szereplőjének. A művésznő örömmel állt az ügy mellé, a kamera elé, hogy inspirációt adhasson, példát mutasson a generációjának tagjainak is.

 

Fiatalokat megszégyenítően pezseg benne a vitalitás és a temperamentum, és ennek  az lehet az egyik oka, hogy egész életében folyamatosan dolgozott, folyamatosan munkálkodott a testén és a szellemén egyaránt, és a mai napig  is aktívan táncol és tanít. Fiatalok között tölt sok időt, nem hagyja, hogy megöregedjen. Egy ilyen büszkén vállalható idős korhoz egy olyat élet vezet, mint az Övé – írja a SilverChic

Uhrik Teodóráróll készült sorozat egyik darabja az olasz PhotoVogue online fotógyűjteményébe is bekerült.

A projektbe Uhrik Teodóra mellett Nikolett Pankovits, Gajdos Tamás, Tábori Iván, Bakos János, Cseh Myra, Doszpot Evelin, Polgár Tünde, Schmidt Bea, Szabó Gabi Mici is részt vett.

Külföldön már léteznek a SilverChichez hasonló, kimondottan az idősebb koroszállyal dolgozó ügynökségek, ahol nagymúltú divatcégek készítenek kampányokat 40 év feletti modellekkel, akik nem csak a magazinokban, de a divatbemutatók kifutóin is megjelennek.