Stílus

50 év után búcsúzik a divat pápája

A 67 éves divattervező, aki mások mellett Pierre Cardin mellett kezdte a pályafutását, megkerülhetetlen a divat világában.

„2020. január 22-én szakmai pályafutásom 50. évét ünneplem a divat világában a Chatelet Színházban tartandó divatbemutatóval, amely egyben az utolsó divatbemutatóm lesz” – tudatta közleményében a Jean Paul Gaultier, francia divatikon.

„Nyugodjanak meg, a párizsi Gaultier-ház folytatja a munkát, egy új projekttel, amelynek én vagyok a kezdeményezője, és amelyről később számolunk be” – tette hozzá.

A 67 éves divattervező, aki mások mellett Pierre Cardin mellett kezdte a pályafutását, megkerülhetetlen a divat világában azóta, hogy a nyolcvanas években felforgatta az öltözködési normákat. Több híressé vált ruhadarabot alkotott, ezek között volt Madonna csúcsmelles fűzője is.

Gaultier már az első kollekcióinál művészien keverte a stílusokat, a nemeket, a korszakokat, az alsó néprétegek csúfolódó és az arisztokrata negyedek kifinomult stílusát.

Gaultier könyvelőcsaládban nőtt fel a Párizs melletti Arcueilben. A varrás rejtelmeibe kiskorában kozmetikus nagyanyja avatta be. 1984-ben szoknyákat is tervezett férfiaknak, mert szerinte „egy férfi nem az öltözetében, hanem a fejében hordja a férfiasságát”.