Stílus

Teniszlabda méretű gyémántot mutattak be - Videóval!

A világ második legnagyobb valaha felfedezett nyers gyémántját mutatta be a Louis Vuitton a párizsi Vendome téri üzletében.

A teniszlabda méretű, 1758 karátos drágakő 350 grammot nyom. Egy Botswanában lévő kanadai bányában fedezték fel és a Sewelo (botswanai nyelven ritka leletet jelent) nevet kapta.

A gyémánt pontos értékét csak akkor lehet majd felbecsülni, amikor csiszolják. Hamarosan ékszerkollekció készül belőle.

A francia divatkonszern novemberben vásárolta meg a drágakövet a Tiffany New York-i ékszercégtől. A Louis Vuitton nem árulta el, mennyit fizetett a Sewelóért.

Eddig ennél csak egy nagy nagyobb nyers gyémántot találtak: 1905-ben Dél-Afrikában került elő a Cullinan névre keresztelt 3100 karátos gyémánt.

A Louis Vuitton csak 2012 óta készít ékszereket. Ékszerkollekcióinak darabjai több tízezer dollárba kerülnek

Nem is olyan régen Európa legnagyobb, 222,09 karátos gyémántjára bukkantak Ororszországban. A jelentések szerint a kontinens addigi legnagyobb, 181,68 karátos gyémántjára szintén a Grib-lelőhelyen bukkantak rá. A kő a Mihály arkangyal nevet kapta. Az újonnan talált gyémántot még nem nevezték el. Kicsit korábban, ugyanúgy  Grib volt a helyszíne egy igen ritka, citromsárga árnyalatú, 47,61 karátos gyémánt meglelésének. Ugyanitt július 8-án egy ékszerminőségű, 81,02 karátos gyémánt is előkerült.