Stílus

A legjobb smintrendek tavaszra

Hamarosan itt a tavasz, zöldbe borulnak a fák, egyre hosszabbak lesznek a nappalok, már nem kell sötétben munkába mennünk vagy hazajönni onnan. A tavaszi életérzéshez egy gyönyörű smink is dukál, hogy az arcunk ugyanolyan üde és friss legyen, mint a természet.

Íme a legtrendibb smink divatok, amiket mindannyian imádni fogunk tavasszal és nyáron!

Hogy te is ragyogj a napfényben!

Talán a legnépszerűbb sminktrend 2020-ra, az enyhén vizes (dewy) hatású bőr. Egy időre félretehetjük a mattító alapozókat, és púdereket, mert a csillogás lesz a trend. Semmiképpen ne a T-vonalból induló zsírtól csillogó sminktrendet képzeljük el, ez most egy teljesen új alapozási technika, aminek a lényege, hogy olyan vizes folyékony alapozókat válasszunk, amelyektől az arcbőrünk olyan, mintha épp a zuhany alól jöttünk volna elő. Ehhez továbbra is elengedhetetlen lesz a világos tónusú highlighterek használata!

Fotó: Shutterstock

Finom árnyalatok a szemhéjakon

Idén kimegy a divatból az erős kontúrozás, a kemény tusvonalak, és a füstös fekete szemek. Helyette előtérbe lép a finom barnás, rózsaszínes szemhéjpúderek használata, amelyekhez maximum egy fnom barna árnyalatú szemceruzát használjunk a szemünk kihúzására! 

Fotó: Shutterstock

Hangsúlyos ajkak

Míg a bőrünk csillogó hatású, a szemünk egészen lágy, addig az ajkakra a sminkmesterek idén erőteljes matt színeket javasolnak. Ha ez még nem lenne elég, a 90-es években oly divatos kontúros ajkak, újra divatba jönnek, így minél előbb érdemes lesz beszerezni, a száj körvonalát kihangsúlyozó kontúrceruzákat! A legnépszerűbb színek a hűvös lila, a bíbor lila, a vad dzsungel piros, és a tégla barna rúzsok! Arra figyeljünk, hogy a kontúrceruza árnyaalat mindig eggyel sötétebb legyen, mint a rúzs árnyalata. 

Fotó: Shuttertstock